Hopp til innhold
Søkeord
Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

I skadeoppgjørsselskapet Norwegian Claims Link (NCL) pusher de hverandre til fysisk aktivitet. Slik blir formen bedre og det sosiale fellesskapet rikere. Det styrker samarbeidet i bedriften.

–­ Vi konkurrerer først og fremst om å være aktiv. Å være best i en eller annen sportsgren teller lite her, sier Anders Langeland.

Han er en av pådriverne og ønsker at kollegene skal holde seg i god fysisk form.

–­ Fysisk aktivitet og sosial deltakelse skaper trivsel og god helse og holder sykefraværet lavt. Det er tanken bak, forteller han.

Rike på poenger

Aktiv Bedrift/Andreas Langeland
Andreas Langeland har gode erfaringer med verktøyet Aktiv Bedrift.

NCL og søsterbedriften Norwegian Broker (NB) holder til i samme lokaler på Lysaker. Begge følger opplegget Aktiv Bedrift, et tilbud fra Norges Bedriftsidrettsforbund. En egen treningsdagbok på nettet er en del av opplegget. Her fører deltakerne opp treningsturer og fysiske aktiviteter. På nettsiden setter de også sammen lag og lager konkurranser.

–­ Reglene er enkle. Å være fysisk aktiv en halv time hver dag gir ett poeng. På én dag kan deltakerne maksimalt tjene tre poeng. Slik kan vi konkurrere med hverandre selv om vi holder på med vidt forskjellige øvelser, forteller Langeland.

Plass for alle

Aktiv Bedrift er et lavterskeltilbud. Det betyr at alle kan delta, både utrente og de med et mer velutviklet konkurranseinstinkt. Opplegget imøtekommer de fleste interesser og nivåer.

–­ All aktivitet som gjør deg god og varm, teller. En som gikk tur med hunden klarte faktisk nesten full pott, altså en og en halv times aktivitet hver dag. Dette viser at det ikke er type øvelse som er viktig, men det å være i aktivitet. Her kan de som lufter hunden konkurrere med birken-gutta, forteller Langeland.

–­  Kom igang fortest mulig!

Andreas Langeland

De ansatte i NCL trener foreløpig ikke i arbeidstida. Alt skjer før og etter arbeidstid. Noen jogger sammen, andre spiller tennis eller golf, mens andre tar turer i naturen eller er ute med hunden. Lista over aktiviteter er lang.

–­  Sist gang hadde vi nitti påmeldte og åtti aktive. Det er ny rekord, noe jeg er storfornøyd med, sier han.

Forankret i hele linja

Bedriftene dekker deltakeravgiften og stiller opp med fine premier. Stort engasjement har gjort opplegget til en suksess.

–­ Ledelsen går veldig inn for dette. De forstår at det er behov for fysisk aktivitet når jobben innebærer mye stillesitting, forteller Langeland.

Premie for innsatsen

Til nå har NCL og NB hatt fire kampanjer. Det er det de kaller periodene når de konkurrerer.

Når en kampanjeperiode på fire uker er over, er det tid for premier. Da gjelder det å ha brukt kroppen godt.

–­ Når så mange deltar blir også premieutdelingen moro. Vi får lyst å starte en ny runde med en gang, sier Langeland.

Blir bedre kjent

Simen Osland
Fysisk aktivitet sammen med kolleger har mange positive sider, mener Simon Osland.

Simen Osland begynte i NCL for snart to år siden.

–­ Det tok ikke lange tiden før noen stakk hodet inn på kontoret og spurte om jeg ville bli med i løpegruppa, forteller han.

Slik ble Osland kjent med ti kolleger med en gang selv om de jobbet i ulike avdelinger.

Å være med i gruppa gjorde det lett å komme seg ut på joggetur. Det ble også lett å ta kontakt med disse kollegene om faglige ting.

–­ Flere ganger har jeg kontaktet noen av de andre i løpegruppa for å diskutere eller avklare faglige spørsmål. Det hadde jeg nok ikke gjort uten turene sammen. Verdien av løpegruppa er derfor langt større enn løpingen i seg selv, sier han.

Ferdig, gå!

Langeland har et klart råd til andre bedrifter som lurer på om de skal våge å satse på Aktiv Bedrift.

–­  Kom i gang fortest mulig! Mange bedrifter har ambisjoner om mer fysisk aktivitet, men finner ikke verktøyet. Her er det. Dette er et enkelt og godt verktøy, sier han.

Til høsten blir det ny testing av formen blant de ansatte i Norwegian Claims Link og Norwegian Broker.

–­  Jeg tror vi kommer til å komme godt ut av den, sier Langeland mens han reiser seg. Nå har han sittet lenge nok.

 

 

Om Norwegians Claims Link

  • Norwegian Claims Link AS er et frittstående skadeoppgjørsselskap.
  • Selskapet behandler skader på vegne av sine oppdragsgivere. I hovedsak er dette internasjonale forsikringsselskaper.
  • Norwegian Broker er et søsterselskap og et av de ledende forsikringsmeglerhusene i Norge.

Les mer

idebanken

Aktiv Bedrift får fart på de ansatte

Aktiv Bedrift vil hjelpe alle ansatte med å komme i bedre fysisk form. Et tilpasset opplegg for hver arbeidsplass og en treningsdagbok på nettet gjør det enkelt og motiverende å delta.