Hopp til innhold
Søkeord
Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Idébanken.org benytter Google Analytics til å analysere bruken av nettstedet. Dette er et verktøy for webanalyse levert av Google, Inc (heretter "Google"). Verktøyet gir oss statistiske rapporter som vi bruker til å analysere og forbedre brukervennligheten på nettstedet vårt.

For å måle bruken av nettstedet samler Google Analytics inn informasjon via informasjonskapsler (cookies). Dette er små tekstfiler som blir installert i minnet til nettleseren til de som besøker nettstedet. Kapslene gir oss informasjon om blant annet hvilken type nettleser du bruker, hva slags språkinnstillinger du har valgt, hvordan du kom til våre nettsider og hvordan du brukte nettstedet (hvilke sider du besøkte, hvor lenge du besøkte nettstedet etc.). De fleste nettlesere aksepterer informasjonskapsler automatisk, men du kan selv velge å endre innstillingene slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert.

Vi benytter siste versjon av Google Analytics, også kalt Universal Analytics. Denne versjonen gjør det mulig å samle inn informasjon på nye måter, uten bruk av informasjonskapsler. Dette er ny teknologi utviklet blant annet for å kunne samle informasjon fra andre digitale plattformer enn nettsider. Les om sikkerhet og personvern for Universal Analytics her.

Google Analytics samler også inn IP-adressene til brukerne av nettstedet. En IP-adresse er en unik identifikator som blir tildelt hver enkelt enhet koblet til internett. Google Analytics trenger denne informasjonen for å kunne skille brukere fra hverandre. Slik kan verktøyet blant annet fortelle oss hvor mange som bruker Idébanken.org. Samtidig gjør verktøyet det mulig å anonymisere IP-adressene som blir samlet inn, slik at disse ikke kan spores tilbake til en enhet eller en person. Idébanken.org har valgt å bruke denne funksjonen. Les om hvordan anonymiseringen fungerer her.

Idébanken bruker informasjonen som samles inn utelukkende til å forbedre tjenestene våre. Google, på sin side, lagrer informasjonen på sine servere i USA. Google kan overføre denne informasjonen til tredjeparter dersom det foreligger en rettslig plikt til dette, eller dersom slike tredjeparter behandler informasjonen på vegne av Google. Google vil imidlertid ikke sammenstille informasjonen med andre opplysninger de måtte ha i sin besittelse. Les mer om Googles prinsipper for sikkerhet og personvern her.

Ved å bruke vårt nettsted på vanlig måte, godtar du at Idébanken.org samler inn informasjon om din bruk av nettstedet, samt at Google behandler informasjonen som nevnt over. Om du likevel ikke ønsker at Idébanken.org gjennom Google Analytics skal samle inn og lagre informasjon om din bruk av nettstedet, kan du installere Google Analytics Opt-out. Dette er en tilleggsfunksjon for din nettleser som vil forhindre slik lagring.