Hopp til innhold
Søkeord
Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Se filmen og snakk om jobb og psykisk helse dere også.

Hvorfor sliter folk på jobb? Hva gjør du når en kollega sliter? Og hva kan arbeidsplassen gjøre for å skape bedre psykisk helse?  

Dette er spørsmål NAV-direktør Hans Christian Holte og tre andre svarer åpent og ærlig på i denne filmen i anledning Verdensdagen for psykisk helse. I år er temaet «Vi trenger hverandre. Løft blikket!»  

Se filmen:

Forebygging er stikkordet 

Psykiske problemer er en av hovedgrunnene til sykmeldinger i Norge. Samtidig er det mye vi kan gjøre på arbeidsplassen for å støtte hverandre.  

– De fleste av oss vil i løpet av livet få utfordringer og i perioder ikke klare å yte hundre prosent. Å bidra i den perioden for å løfte deg opp, det er viktig, sier seniorrådgiver Stian Johnsen Kersenboom som jobber med arbeid og psykisk helse i NAV gjennom HelseIArbeid.  

På spørsmål om hva arbeidsplassen kan bidra til for å skape god psykisk helse, er direktør Hans Christian Holte tydelig på hva som er viktig.   

– Som på mange andre områder er forebygging et stikkord også her.  

Et enkelt opplegg for din arbeidplass

Det kan være krevende å komme i snakk om jobb og psykisk helse. Vi har derfor laget et enkelt opplegg som alle arbeidsplasser kan gjennomføre. 

Opplegget tar én time, og består av en film og en enkel gruppeoppgave. Oppgaven handler om hva ledere og medarbeidere kan gjøre for å se og støtte hverandre enda bedre.  

Dette løser ikke alt, men kan være er et sted å starte for å snakke om jobb og psykisk helse. 
 

Gruppeoppgave: Snakk sammen om jobb og psykisk helse

Tre mennesker som sitter i en sofa og snakker sammen

Opplegget er enkelt og krever lite forberedelser. Dere kan gjennomføre dette i et personalmøte, en samling eller lignende.  

 

Verdensdagen for psykisk helse

Verdensdagen for psykisk helse er en nasjonal kampanje om psykisk folkehelse. Dagen blir markert av tusenvis over hele landet fra uke 39-42 hvert år. I år er temaet for verdensdagen «Vi trenger hverandre. Løft blikket!»

Les mer