Hopp til innhold
Søkeord
Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Tillit kan gi mer motiverte medarbeidere, bedre arbeidsmiljø og resultater. Her har vi samlet noen artikler som gir deg bedre innsikt i temaet.

 

Tillit

INNSIKT:
Mer tillit i aktive IA-bedrifter

IA-arbeid skaper tillit. Det hevder engasjerte ledere og tillitsvalgte i IA-bedrifter. De har tro på å lykkes sammen og de blir motivert av selve samarbeidet. IA-avtalen er rammen som skaper rom for den økte tilliten.

> Les saken her

Jannik Krohn Falck - 16-9

INNSIKT:
Tillit gir store gevinster

Ledere og tillitsvalgte som lykkes med IA-arbeidet sier at tilliten mellom dem har økt. Jannik Krohn Falck i Great Place to Work forklarer her sammenhengen mellom tillit og det å oppnå gode resultater. 

> Les saken her

Kuvaas-1

INNSIKT:
Mye tillit er et konkurransefortrinn

Tillit er mer effektivt enn intensiv styring og kontroll. Ledere som gir tillit får mer motiverte medarbeidere. De blir mindre stressa, mer produktive og har et lavere sykefravær enn andre. Mye handler om å bli involvert i oppgaver og utfordringer i jobben, mener forsker Bård Kuvaas. 

> Les saken her

Tillit

INSPIRASJON:
Tillit reduserte sykefraværet

Ved Rjukan alders- og sykehjem får de ansatte sykemelde seg selv, 365 dager i året. Denne tillitserklæringen førte til at sykefraværet gikk ned med nesten 75 prosent på bare et år. 

> Les saken her
 

Tage-Søndergaard-Kristensen - 16-9

INNSIKT:
Virksomhetens sosiale kapital – veien til både produktivitet og trivsel

Tillit er en viktig bestandel i virksomhetenes sosiale kapital. Gjennom sosial kapital kan arbeidsgivere få ny innsikt og nye metoder som kan brukes for å utvikle virksomheten. I denne artikkelen forklarer professor Tage Søndergård Kristensen hva sosial kapital er og hva den kan gi.

> Les saken her

 

Finsrud-19

INNSIKT:
Suksessoppskrift: Liten avstand mellom ansatte og ledelse

Samarbeidet mellom ledere, tillitsvalgte og ansatte er på et høyt nivå i norske bedrifter. Det gir effektiv produksjon, godt arbeidsmiljø og høy konkurranseevne. Les intervjuet med forsker Henrik Finsrud. 

> Les saken her

 

Eiendomsmegler 4

INSPIRASJON:
Involvering av ansatte skaper godt arbeidsmiljø

Hos Eiendomsmegler 1 Midt-Norge henger arbeidsmiljø og prestasjoner tett sammen. Åpenhet, tillit og tett samarbeid har gitt gode resultater for både arbeidsmiljø og salg.

> Les saken her