Hopp til innhold
Søkeord
Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Dette kan du og dine kollegaer gjøre for å få gode arbeidsdager fremover.

Alle kan bidra til at det skal bli et godt år på jobben. Her er noen tips til deg, uansett hvor du jobber eller hva du jobber med.  

 

1. Gi tilbakemeldinger på en god måte 

Hvordan vi gir tilbakemeldinger har mye å si for samarbeid og motivasjon. Gi derfor tilbakemeldinger i beste mening, og sørg for at mottakeren opplever det slik. Vær konstruktiv, og sørg for at tilbakemeldingen er lett å forstå.   

2. Finn det som gir bedre arbeidsflyt  

De minste ting kan skape sand i maskineriet på jobb, og små forbedringer kan ha stor effekt. Leit etter løsninger som kan gjøre arbeidshverdagen bedre, få frem forslagene og prøv dem ut.  

3. Vær oppmerksom og ta praten 

Jobben skal være et bra sted å være, også når noen sliter. Det er noe alle skal bidra til. Vær oppmerksom på folka rundt deg og hvordan de har det. Ta initiativ og ta praten.   

4. Lær av hverandre 

Jobben er et supert sted for å lære og utvikle oss. Senk terskelen, og del erfaringer, kunnskap og ideer med hverandre. Gjør det til en vane.  

 

5. Feir det dere får til 

Vi bruker store deler av livene våre på jobb, og vil at det vi gjør er meningsfullt og betyr noe. Feir det dere får til, og fortell hvorfor det var viktig.  

 

Med ønske om et godt nytt år på jobb fra Idébanken!  

 

Last ned tipsene 

Kanskje kan disse tipsene være nyttig å dele på din arbeidsplass? Vi har satt opp tipsene på noen enkle plakater som dere kan ta i bruk.

Fem tips tekstplakat.jpg

 

Les mer