Hopp til innhold
Søkeord
Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

For at gravide medarbeidarar skal stå i arbeid lengst mogleg, er det viktig at dei kjenner seg trygge på at arbeidet ikkje er skadeleg for fosteret. Samtaler med jordmor kan gi denne tryggleiken. Slike samtalar er ein viktig del i ein god gravidepolitikk.

Spør en jordmor

idebanken-logoforslag11b
Ny tjeneste fra Idébanken
På Idébankens facebookside Gravid medarbeider kan gravide ansatte og deres ledere spørre meget kompetente jordmødre om arbeid og graviditet. I tillegg finner både den gravide og arbeidsgiver mye relevant informasjon om hvordan man bør håndtere graviditet på arbeidsplassen. 

 

Besøk gravid medarbeider på Facebook her

Les mer

idebanken

God tilrettelegging holder gravide i jobb

Et eget prosjekt i Porsgrunn kommune gir lavere sykefravær blant gravide og er lønnsomt på flere måter. Men mange gravide sliter med dårlig samvittighet når de blir tatt hensyn til. – Det er uheldig, mener jordmor Mona Rognlien Troøyen. Hun er rådgiver for ledere og gravide i kommunen.

Gravide skaper liv på arbeidsplassen

– Faglig engasjerte medarbeidere er innstilt på å finne løsninger. Dette gjelder også når de er gravide og trenger tilrettelegging. Hemmeligheten er å se etter mulighetene og være ærlige med hverandre om hva vi trenger, sier avdelingssykepleier Ellen Johnsen ved Olavsgården Bosenter.