Hopp til innhold
Søkeord
Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Enkelt og nyttig verktøy for å forbedre arbeidsmiljøet.

Verken fredagskaffe eller fruktkurv er avgjørende for et godt arbeidsmiljø. Derimot handler arbeidsmiljøet om selve arbeidet og hvordan det blir organisert, planlagt og gjennomført

Arbeidsmiljøet påvirker både helsa og engasjementet, mens også resultater og produktivitet. Derfor er det viktig å ta arbeidsmiljøet på alvor.

Det er ikke alltid lett å komme i snakk om arbeidsmiljøet, eller finne gode løsninger. Dette verktøyet hjelper dere på vei. 

Basert på forskning

Verktøyet er basert på Statens arbeidsmiljøinstitutt sine fem anbefalte faktorer for et godt arbeidsmiljø. De ulike delene i verktøyet handler om:

  • Organisering
  • Engasjement
  • Anerkjennelse
  • Ledelse
  • Forutsigbarhet

Slik er verktøyet

Hvert tema starter med en kort videosnutt. Scenene er hentet fra hverdagen, med situasjoner mange kan kjenne seg igjen i.  

Etter den korte filmsnutten får deltakerne en oppgave som er utformet som en ufullstendig setning. Deltakerne skal fylle ut setninger basert på hva de ønsker bør forbedres på arbeidsplassen. Til slutt skal dere bli enige om hvordan dere vil følge opp svarene.

Vi anbefaler at de som skal lede prosessen leser igjennom veilederen til verktøyet før dere setter i gang:

Vi anbefaler at det nettbaserte verktøyet brukes. Dersom dere heller ønsker å bruke verktøyet som en Powerpoint-presentasjon, kan dette lastes ned i lenka under. NB: Dokumentet inneholder videofiler, så dermed er det ganske stor filstørrelse (150 MB). 
 

     Klikk her for å gå til det nettbaserte verktøyet     

    

 Klikk her for å laste ned verktøyet som Powerpoint

 

Lurer du fremdeles på hva dette er – få en smakebit i denne filmen:   

Les mer

idebanken

Motstridende krav i jobben kan gi helsesvikt

Uklare forventninger og motstridende krav er viktige risikofaktorer i arbeidsmiljøet, ifølge Statens arbeidsmiljøinstitutt. Her forklarer forsker Stein Knardahl hvorfor og gir klare råd til ledere.

idebanken

De beste arbeidsplassene er helsefremmende

Det er både i arbeidsgivers og arbeidstakers interesse at arbeidsplassen er helsefremmende. Friske og motiverte medarbeidere er en nøkkelfaktor i gode og effektive bedrifter. For den enkelte betyr en helsefremmende arbeidsplass bedret livskvalitet gjennom økt jobbtilfredshet og færre jobbrelaterte helseplager.