Hopp til innhold
Søkeord
Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Med enkle virkemidler kan din virksomhet redusere sykefraværet blant gravide medarbeidere. Se filmen om hvordan de gjorde det på Akershus Universitetssykehus.

Tiltakene er enkle og fungerer i alle bransjer.  Stikkord hos dem som har lykkes er tidlig planlegging, trekantsamtaler, individuell oppfølgingsplan og god dialog mellom alle parter.

Hvordan følges gravide medarbeidere opp i din virksomhet? Se filmen, og få inspirasjon!

 

Spør en jordmor

idebanken-logoforslag11b
Ny tjeneste fra Idébanken
På Idébankens facebookside Gravid medarbeider kan gravide ansatte og deres ledere spørre meget kompetente jordmødre om arbeid og graviditet. I tillegg finner både den gravide og arbeidsgiver mye relevant informasjon om hvordan man bør håndtere graviditet på arbeidsplassen. 

 

Besøk gravid medarbeider på Facebook her

Les mer

idebanken

Overraskende lett å unngå at gravide blir sykmeldt

Fraværet blant gravide er i hovedsak knyttet til manglende tilrettelegging, ikke til sykdom og plager i svangerskapet. Nøkkelen til lavere fravær ligger derfor på jobben, ikke på legekontoret. Og slik går du frem…

idebanken

Enkelt å få ned sykefraværet blant gravide

Med prosjektet ”Gravid i jobb ☺” har Akershus Universitetssykehus (Ahus) drastisk redusert sykefraværet blant gravide. En tydelig gravidepolitikk har på kort tid gitt sykehuset mer fornøyde medarbeidere, mindre turnover og 11,5 millioner sparte kroner.