Hopp til innhold
Søkeord
Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Vardia Forsikring hadde lenge ønsket et mer fruktbart rekrutteringssamarbeid med NAV. Med arrangementet Ta sjansen åpnet muligheten seg. Nå jobber de tett med NAV om flere rekrutteringsarenaer.

– Døra vår stod på vidt gap, men ingen dukket opp, forteller Omar Laarbi Zouhar, avdelingsleder i Vardia Forsikring på Hamar.

Slik omtaler han interessen han lenge opplevde fra NAV om rekrutteringssamarbeid. Men da markedskoordinatorene Oddvei Iren Kvernberg og Wenche Bergsvik Heen i NAV kom på banen, fikk han besøk. Siden har de samarbeidet tett om rekruttering.

Nå er Vardia Forsikring en av virksomhetene som har deltatt på de fleste Ta sjansen-arrangementene, der langtidsledige møter arbeidsgivere til korte jobbintervju. Han mener tiltaket er en veldig fin mulighet for brukerne til å ta det første steget ut i arbeidslivet igjen.  

– Skal du komme deg videre er det viktigste å bli sett. Med Ta Sjansen blir du sett hele veien. Du får møte arbeidsgivere som er interessert i deg, og du har med deg veilederen din i trygge rammer. Det er et veldig godt utgangspunkt, forteller Omar.    

– Du kan ikke dømme noen for hvordan fortiden har vært.

Omar Laarbi Zouhar, avdelingsleder i Vardia Forsikring på Hamar.

Oppfordrer til se fremover

Arbeidsgiverne som kommer på arrangementet vet at kandidatene har stått utenfor arbeidslivet, men ikke hvorfor. Omar ønsker ikke å vite så mye om kandidatene før intervjuene. 

– Du kan ikke dømme noen for hvordan fortiden har vært, du skal tenke fremover, mener han.

– Jeg sitter i en posisjon der jeg har mulighet til å utgjøre en forskjell. Når jeg ser at folk har gode holdninger, kompetanse og vil gjøre en innsats, spiller det ingen rolle for meg om de kommer fra en jobbannonse eller Ta sjansen. God arbeidskraft er interessant uansett.

– Som leder må du være litt raus. Jeg har selv et ansvar som menneske for å gi andre en mulighet, sier han bestemt.  

Omar Laarbi Zouhar - 00 - 16-9 - foto Eivind Kaasin
– Vi har alle ulike kvaliteter, og ulik bakgrunn. Jeg jobber mye med å skape gode relasjoner her hos oss. Et miljø der vi har respekt for andre mennesker uansett bakgrunn, sier Omar.

Rekrutterer fra flere arenaer

I tillegg til Ta Sjansen har Vardia deltatt på NAVs jobbmesser og Åpent hus. På Åpent hus inviteres NAV-brukere til informasjonsmøte ute hos virksomheten. 

– Vi er veldig nøye på å kalle det invitasjon, og ikke en innkalling. En invitasjon gir helt andre assosiasjoner og er mer lystbetont, mener Oddvei Iren Kvernberg.

Og strategien ser ut til å virke. Opp i mot 80 mennesker har deltatt på møtet, og responsen er god.  

– På møtet får de høre litt om virksomheten, og hvilke muligheter som ligger innen bransjen generelt og i virksomheten spesielt. I tillegg får brukerne et ansikt å forholde seg til, forteller Wenche Bergsvik Heen.

– Vi ser at vi kan spille på lag.

Omar om samarbeidet med NAV

Leter der få andre leter

Oddrun Kvernberg
– Da vi ble invitert til Vardia skal jeg innrømme at jeg hadde noen fordommer mot forsikringsbransjen. Det har jeg ikke lenger nå, forteller Oddvei.

Til sammen har Vardia ansatt nærmere ti personer gjennom Ta sjansen, jobbmesse og Åpent hus. Rekrutteringsarrangementene er et supplement til Vardias vanlige rekruttering. Omar mener han får mye igjen for å lete etter arbeidskraft der få andre leter.

– I salgsbransjen er det ikke nødvendigvis utdanningen din som er det vesentlige, det er de personlige egenskapene dine som teller mest. Vi har sett at vi like gjerne kan finne gull på Ta sjansen og de andre arrangementene som gjennom vanlige jobbannonser.

Kandidatene som kommer inn i virksomheten, blir ansatt på like premisser som andre ansatte.

– Vi bruker mye tid og krefter på opplæring og oppfølging, og vi har et lengre tidsperspektiv når vi tar inn folk. Vi skal ha dem her over flere år, ikke bare noen måneder. Vi er ikke ute etter gratis arbeidskraft, understreker han.

Fornøyd med NAV

Omar roser NAV for at de har vist interesse og lagt til rette for rekrutteringsarbeidet.

– Nå har NAV en helt annen tilnærming til rekruttering enn tidligere, og de er mer villige til å bli med på nye ideer. Vi ser at vi kan spille på lag.

Han mener noe av nøkkelen til samarbeidet har vært å stille opp på de arrangementene som NAV setter i gang, og vise at man ønsker å bidra.

– Med Ta Sjansen kommer vi egentlig til dekket bord. Vi trenger bare å stille opp, så sitter kandidaten der foran oss.

Han har en klar oppfordring til markedskoordinatorene i NAV.

– Ta arrangementet videre utover det strake land. Og ta patent, avslutter han, med et glimt i øyet.  

Vardia forsikring

  • Forsikringsselskap for privat- og bedriftsmarkedet.
  • Etablert i 2009.
  • Selskapet har avdelinger i Sortland, Porsgrunn, Molde og på Hamar.
  • Avdelingen på Hamar har 55 årsverk, til sammen har de totalt ca. 250 ansatte i Norge.

Ta sjansen

  • Rekrutteringsarrangement der langtidsledige og arbeidsgivere møtes for korte jobbintervju, såkalte speed-dater. 
  • Foregår på NAV-kontor etter stengetid.
  • Startet opp i 2013.
  • Arrangeres i regi av NAV arbeidslivssenter Hedmark og lokale NAV-kontor i Hedmark.

Les mer

idebanken

Speed-dating med jobb for øyet

På arrangementet Ta sjansen møtes arbeidsgivere og langtidsledige i Hedmark ansikt til ansikt med jobb for øyet. Nå skal tiltaket spres ut til flere steder i landet.