Hopp til innhold
Søkeord
Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Lederne ved frisørsalongen Sjakk Matt i Trondheim finner gode løsninger og inkluderer folk i alle stadier av yrkeslivet.

Sjakk Matt er en frisørsalong med to avdelinger i Trondheim. IA-rådgiver Jacqueline Sarab Kaldani ved NAV Arbeidslivssenter Sør-Trøndelag mener Sjakk Matt fortjener Idébankens IA-blomst fordi;

  • De har en åpen holdning og vil gi folk en sjanse uansett alder eller språk.
  • Lederne oppfordrer de ansatte til å ta en liten tur ut med en kollega mellom kundeavtaler. I tillegg til å være bra for arbeidsmiljøet er disse sosiale turene en plattform for språklæring for de som ikke har norsk som førstespråk.
  • Har både praksisplasser og lærlingplasser for ungdom og ansetter fast når de kan.
  • De har en god livsfasepolitikk og tre av frisørene er over 50 år.
  • Ledelsen er opptatt av å se de ansatte og spør ofte hvordan de har det. Dette skaper en trygghet som gjør at de ansatte tør å si ifra tidlig. 
  • De er gode på å finne løsninger og tilrettelegge.
  • Gravide får tilrettelegging og kan be om hjelp fra kollegaer hvis det er arbeidsoppgaver som utgjør en helserisiko. Kollegaene får tid til å hjelpe til.
  • De følger opp sykemeldte tett og tidlig.
 
Idébanken ønsker lykke til videre med det gode arbeidet!
Ia blomst 2 med vignett Foto Ida Korneliussen (1 of 1)
Det er god stemning på jobb hos Sjakk Matt i Trondheim. Fra venstre: Salongeierne Anne Grete Meland og Heidi Olsen, daglig leder Julie Aresdatter Størseth, daglig leder Seada Brkovic og frisør Nela Ribeca.

IA-blomsten er en oppmerksomhet og en tommel opp til virksomheter som gjør en god innsats for å skape en inkluderende arbeidsplass. Med jevne mellomrom kommer vi i Idébanken til å dele ut en blomst til virksomheter som gjør en solid innsats for et inkluderende arbeidsliv.

NAV Arbeidslivssenter hjelper virksomheter og bedrifter med råd for å redusere sykefraværet, styrke jobbnærværet og bedre arbeidsmiljøet. Det finnes arbeidslivssenter i alle fylker, og de hjelper deg gjerne. Dersom du ønsker å bli en IA-virksomhet, kan du ta kontakt med ditt regionale arbeidslivssenter.

Les mer

idebanken

Inkludering er god butikk

Clas Ohlson er kjent for å ha alt mulig av ting og tang. Men butikkjeden har også et stort mangfold blant sine ansatte. Inkludering er blitt en merkevare som du finner blant hyllene på mange av Clas Ohlsons butikker rundt om i landet.