Hopp til innhold
Søkeord
Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Den nyeste episoden av podkasten IA-podden gir deg svarene.

Norsk arbeidsliv taper milliarder av kroner på at folk drikker. For en arbeidsplass kan det bety fravær, ineffektivitet og dårlig samarbeid. For den som sliter med problemene kan det bli fatalt. Likevel snakkes det knapt om rus på jobben.

Nyttige tips og råd

I den nyeste episoden av IA-podden tar programleder Cato Lorentz opp temaet, sammen med Camilla Bakkeng, fagleder ved Akan kompetansesenter og tidligere rusmisbruker Nina Ellioth Kvamsdahl.

Podkast - Rus og arbeidsliv - i studio
Camilla Bakkeng og Nina Ellioth Kvamsdahl gir nyttige tips og råd til lytterne. 

– Mange av oss drikker alkohol. Likevel er vi så redde for å sette ord på det når det kommer til jobben. Ofte lar vi det bare være, forteller Camilla Bakkeng i Akan. 

Hun mener arbeidsplassen er en helt unik arena for å forebygge rus og spillproblemer.

– På arbeidsplassen har vi muligheten til å se endringer hos kollegaer på et tidlig tidspunkt. Siden vi ser hverandre nesten daglig kan vi følge opp tett. Arbeidsplassen er en kjempeviktig arena, sier Bakkeng.

I denne episoden får lytterne en rekke råd for hvordan arbeidsplassen kan forebygge rus og spillproblemer, og ikke minst hvordan de kan håndteres.

Holdt misbruket skjult. Så smalt det

Nina Ellioth Kvamsdahl er den andre gjesten i podkasten. I over fire år skjulte hun sitt rusproblem på jobben før det "smalt". Konsekvensene ble dramatiske. I den sjette episoden av IA-podden kan du høre Ninas sterke historie om hvordan både hun og arbeidsplassen løste utfordringene sammen.

  

Hør episoden her: 

  

Les mer

idebanken

Nyttig nettverk om arbeidsliv og rus

Å jobbe med saker om rus og avhengighet på arbeidsplassen kan for mange oppleves som ensomt. I Alor-nettverk deler virksomheter erfaringer og kunnskap på tvers av bransje.