Hopp til innhold
Søkeord
Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Bruk denne metoden for å få enda bedre samarbeid.

Hver dag jobber vi sammen for å skape best mulige tjenester, produkter eller løsninger. Ofte går arbeidet sømløst og bra, men vi kan alltid forbedre hvordan vi samarbeider. 

Derfor lønner det seg å jevnlig ta en fot i bakken. Denne metoden gir dere et felles bilde av en situasjon på arbeidsplassen og hjelper dere med å finne løsninger.  

I metoden ser dere på det som fungerer og det som er utfordrende. Så kommer dere med forslag til hvordan dere kan løse situasjonen. 

Hvorfor er det nyttig å bruke denne metoden?  

Metoden gjør det enklere å forbedre og utvikle hvordan vi jobber på arbeidsplassen. Den hjelper dere til å ta tak i utfordringer og muligheter tidlig, slik at dere kan justere kursen. 

Gevinstene er at vi kan få enda bedre arbeidsflyt, færre konflikter og mindre stress. Det kan også forebygge at kollegaer blir sykmeldt på grunn av jobben. 

Hvem passer metoden for?

Dette er en enkel metode som passer for alle som jobber tett sammen – i hvilken som helst bransje, avdeling eller team. Den passer godt for mindre team og grupper på 4-6 personer.

 

Slik går dere frem  

Gå sammen i de gruppene som samarbeider tett i hverdagen. Det er opp til dere hvor lang tid dere ønsker å bruke på denne metoden. Vi anbefaler at dere setter av litt god tid den første gangen. Start med et møte på 1 time.

Etter hvert som dere blir kjent med metoden kan det gå raskere. 

 1. Velg det temaet som er aktuelt for dere. Det kan være samarbeidet, tiltak eller oppgaver.  
   
 2. Beskriv det som fungerer bra og det som er utfordrende. 
   
 3. Slå sammen like punkter og bli enige om hvilke to punkter dere ønsker å forbedre.
   
 4. Kom med forslag til løsninger på de to valgte forbedringspunktene. Fyll inn forslag til hva dere kan klare selv og hva må eventuelt andre må gjøre. Gjør dette på begge forbedringspunktene. 
   
 5. Bli enige om hvordan dere vil ta forslagene videre, og hvem som får ansvaret for det.  
   

Dette kan det være lurt å tenke på før dere setter i gang
 

 • For å få til et godt opplegg kan det være smart å velge en person som leder prosessen og holder tida.
   
 • Det er fort gjort å bruke lang tid på å diskutere det som er utfordrende. Sett av god tid til å få frem løsninger på dere ønsker å forbedre. Husk å få med det som allerede fungerer bra, og det dere ønsker å fortsette med.
   
 • Av og til kan det dukke opp utfordringer som er mer krevende å ta fatt på. Vurder om dere bør dele opp metoden i to møter. Ett møte til å diskutere det som fungerer bra og er utfordrende, og et eget møte til å diskutere løsninger.
   
 • Vi anbefaler at dere gjennomfører metoden jevnlig. Hvor ofte kan dere velge selv.
   

Last ned skjema for temperaturmåling og forbedring

 

Les mer