Hopp til innhold
Søkeord
Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mange unge voksne skulle gjerne vært i jobb, men har vansker med å finne ut av hva de kan og vil jobbe med. På Jevnaker og Hønefoss drar unge arbeidssøkere på rundreise for å se hvilke muligheter som finnes på lokale arbeidsplasser.

– Jeg ansetter ikke CV-er, men personer. Derfor er personlig oppmøte min favoritt.

Det fortalte Eirik Halvorsen, daglig leder på Expert Hønefoss da han møtte en gruppe av ungdommer fra Jevnaker.

Ungdommene deltar på ”Framsnakk arbeid og utdanning”, en satsing som gjennomføres av NAV Jevnaker i samarbeid med NAV Arbeidslivssenter Oppland.

Positive arbeidsgivere

Prosjektet ”Framsnakk” skal gi ungdommene som deltar en bedre forutsetning for å vurdere om et yrke eller utdanning er interessant for dem. Hensikten er også at deltakerne får bedre kjennskap til ulike yrker som kan gi jobbmuligheter framover.

– Skal vi få til dette, er det helt nødvendig for oss å ha et godt samarbeid med bedriftene i distriktet vårt. Det var moro å møte så mange positive arbeidsgivere som gjerne ville åpne dørene og framsnakke virksomhetene sine for disse ungdommene, sier Gunn-Marit Flatseth som er leder for NAV Jevnaker.

HRAOmvisning_web

Ungdom framsnakker jobben sin til ungdom

På flere av bedriftsbesøkene ble ungdommene i ”Framsnakk-”satsingen møtt av en jevnaldrende som jobbet i bedriften. Disse fortalte om jobben og arbeidsoppgavene sine, og hva som var bra ved jobben og arbeidsplassen. 

 – Tanken er at det vil være lettere å skape identifisering ved å møte en jevnaldrende. Jeg tror det gjorde inntrykk å møte ungdom som så tydelig trivdes og var stolte av jobben sin, sier arbeidslivscoach Åmund Austdal ved NAV Arbeidslivssenter Oppland.  

Et eksempel på dette er fra besøket på Thorbjørnrud hotell.  Der fikk ungdommene en imponerende presentasjon og omvisning av Tobias Gustavsen Bern, som er 18 år og lærling i resepsjonen. Fire av ungdommene valgte å levere CVen sin mens de var der. Hotellet har stadig behov for arbeidskraft og sier de er positive til åpne søknader.

– Jeg ansetter ikke CV-er, men personer.

Eirik Halvorsen, Expert

Besøker flere forskjellige virksomheter

På Expert Hønefoss var det butikksjef Eirik Halvorsen som presenterte bedriften. Han kan kanskje ikke regnes som ungdom, men i følge seg selv er han «40 år, men 18 i hodet».  Han framsnakket Expert på en engasjert måte, og flere av ungdommene kunne tenke seg å søke jobb der. Derfor passet det veldig bra at butikken skulle arrangere en minijobbmesse sammen med NAV dagen etter.

Ungdomsgruppa besøkte også Jevnaker avlastningsbolig for barn, der de møtte barnevernspedagog Camilla Granum som framsnakket arbeidsplassen og hvilke utdanningsveier som var aktuelle for å få jobb der.

Det siste bedriftsbesøket var på Hadeland og Ringerike Avfallsselskap, en bedrift som har vokst fra én ansatt i 1994 til 24 i dag. Daglig leder Kjell Olav Kolsrud fortalte om en bedrift og bransje i endring, og fikk en fin dialog med ungdommene om mulighetene i og utvikling av bedriften.

Stolte NAV-medarbeidere som bisto i Framsnakk på Jevnaker: f.v. Gunn-Marit Flatseth, leder NAV Jevnaker, Åmund Austdal, NAV Arbeidslivssenter Oppland, Katie Mann, NAV Jevnaker, Anne Bråthen Skiaker, NAV Arbeidslivssenter Oppland, Marianne Westheim og Aase Kari Brennvall, NAV Jevnaker.

Hva sier deltakerne selv om ”Framsnakk”?

Det beste var å besøke ulike arbeidsplasser og møte en som jobbet der, er den klare tilbakemeldingen fra ungdommene. Flere sa at det var mye bedre å møte folk på arbeidsplassene og få deres syn på ting enn å lære om det på et kurs. Det å være i gruppe med andre ungdommer i samme situasjon som en selv, ble også trukket fram som bra. Støttespillerne fra NAV fikk ros for opplegget og sitt engasjement i gjennomføringen.  

Hva er Framsnakk-modellen?

  • Retter seg mot ungdom som enten har falt ut av eller aldri kommet inn i arbeidslivet.

Mål: 

  • Øke forutsetningen for å si hvorvidt et yrke/utdanning er interessant eller ei.
  • Gi kjennskap til ulike yrker som forventes å ha behov for arbeidskraft i nær framtid, lokalt forankret

Hvordan foregår det?

  • Besøk på flere arbeidsplasser for å se og høre hvordan yrket og arbeidsplassen er. 
  • Ungdommer som jobber i virksomhetene forteller hvordan det er å jobbe der osv. 
  • Mulighet for å ha med CV osv. 

Satsingen på Framsnakk arbeid og utdanning i Jevnaker bygger på et opplegg utarbeidet av NAV Møre og Romsdal.