Hopp til innhold
Søkeord
Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Rundt nitti personer deltok på verneombudets dag hos Meny og Ultra. Der fikk de servert viktige ingredienser og en oppskrift på trygge og trivelige arbeidsplasser. Kolleger og kunder har mye å glede seg til.

Det er fjerde gang matvarekjeden arrangerer en egen dag for sine verneombud. Mens andre virksomheter har problemer med å få valgt verneombud, har dette blitt en populær rolle hos Meny og Ultra. En egen dag med en blanding av fag og god underholdning kan ha bidratt til det. Uansett årsak er auditoriet på hovedkontoret i Oslo nesten fullt av verneombud og ledere denne dagen.

–  Målet vårt er å fylle Oslo spektrum om noen år, forteller en oppglødd Mette Martinsen, personalsjef i profilhuset Meny Ultra.

Å skape tilhørighet i et ungt miljø

Hensikten med samlingen er å inspirere verneombudene og gi dem energi og pågangsmot.

–  Vi ønsker gode og ordnede arbeidsforhold for alle som jobber i butikkene våre. Derfor har aktive verneombud en stor verdi for oss. Det handler om å ta vare på hverandre, å tilrettelegge ved sykefravær og å unngå skader. Det vil gjøre en forskjell både for ansatte og kunder, sier Martinsen.

Trivsel mellom hyllene

Verneombudets dag 3
Faraidon Palani er sikker på at han jobber i verdens beste butikk og den ligger i Sandvika. -Vi er ordensbutikk nummer én. Det gir både trivsel og er viktig for bunnlinjen, sier han.
Trivsel og tilhørighet på arbeidsplassen var temaet da Tom Wangerud delte livserfaring og humor med en høyst tilstedeværende forsamling:

–  Jobben er ikke utenfor livet, men midt i det. Det å føle tilhørighet og å ha det fint på jobb er helt avgjørende for livskvaliteten. Verneombudene har derfor en viktig rolle, var hans budskap.

Oppskrift på et godt arbeidsmiljø

Med seg hjem fikk deltakerne en oppskrift på hvordan de kan involvere kollegene og utvikle arbeidsmiljøet slik at alle trives. Martinsen forteller at gjennomsnittsalderen i Meny- og Ultra-butikkene er 28 år. De har mange skoleelever og studenter og mange får sin første jobb i en butikk.

–  Da må vi ha fokus både på sikkerhet og hvordan vi kan omgås hverandre slik at alle trives, sier Martinsen.