Hopp til innhold
Søkeord
Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Når steinhoggerne på Oppdal får vondt, går de ikke lenger til legen for sykmelding. De venter til fysioterapeuten kommer.

Han liker sikkert ikke å bli omtalt som mirakelmann, fysioterapeut Kjetil Sandsten. Det som har skjedd på Minera Skifer avd. Oppdal det året Kjetil har vært fast inventar en dag i uka, er uansett et lite mirakel. 

Sykefraværet er redusert fra over 15 prosent til under 4. Gode råd om arbeidsstillinger, fysikalsk behandling og hjelp til balansert fysisk aktivitet er ofte nok til å hindre både sykmelding og operasjoner.

Den rette balansen

Steinhoggeryrket er ikke for pyser. 7 timers akkordarbeid med tunge skiferheller, kombinert med en kunstnerisk finslepenhet der de skal få det beste ut av en stein. Det krever mye. 

– Disse karene er toppidrettsutøvere, mener fysioterapeut Kjetil Sandsten. 

Han vet hva han snakker om. Han har vært i støtteapparatet til skiløpere på toppnivå. Filosofien fra toppidretten overfører han til steinarbeiderne. 

– Det handler om balanse i livet.  En som har jobba med stein hele arbeidsdagen, skal ikke løfte vekter eller løpe intervaller på fritida. Det beste er som regel aktivitet med lav intensitet, gjerne i form av turer i terrenget, sier han. 

Sandsten er ingen tilhenger av fellestreninger.

– Det gjelder å finne den rette balansen for hver enkelt, mener han.

– En fraværsdag i produksjonen hos oss koster 20 000 kroner. 

Håvard Sæteren, avdelingsleder 

Minera Oppdal - 03 -  Foto - Ragnhild Dåsnes
Minera er svært godt fornøyd med samarbeidet med NAV Oppdal og NAV Arbeidslivvsenter. F.v Roger Thun, NAV Oppdal, Trond Mesloe, NAV arbeidslivssenter, daglig leder Håvard Sæthern, Minera Oppdal, og fysioterapeut Kjetil Sandsten. Foran: Steinhogger Daniel Fjerdingen.

Det lønner seg

Minera hadde prøvd mye for å få sykefraværet ned. De hadde kjøpt utstyr for å lette det fysiske arbeidet. Det var nyttig, men fikk ikke sykefraværet ned. Ansatte fikk tilbud om trening. Det ble helst brukt av de som trente fra før. Sjukefraværet forble høyt. Da det passerte 15 prosent, fant avdelingsleder Håvard Sæteren ut at de måtte prøve noe nytt.

Tiltaket ble å engasjere en egen fysioterapeut, og til alt hell var Kjetil Sandsten interessert i jobben. I starten gikk NAV Arbeidslivssenter inn med forebyggings- og tilretteleggingstilskudd.

– Det var avgjørende for å komme i gang, sier Sæteren som roser samarbeidet bedriften har med NAV Oppdal og NAV Arbeidslivssenter.

Nå betaler Minera kostnadene til fysioterapi med glede. 

– En fraværsdag i produksjonen hos oss koster 20 000 kroner i tapt produksjon. Klart det lønner seg for oss å betale Kjetil Sandsten for å være her en dag i uka, sier Sæteren.

– Den viktigste jobben er å snakke med hver enkelt, finne årsakene til at folk har vondt, og få en forståelse av helheten og balansen.

Kjetil Sandsten, fysioterapeut

Små justeringer gir stor forbedring

Kjetil starter sin arbeidsdag sammen med «gutta» klokka ti på sju. Ikledd gul vest og hørselvern rusler han rundt i produksjonshallen. Snakker med folk, ser på arbeidsstillinger. Filmer bevegelser han ser, og som han kan studere sammen med den ansatte for å finne mindre belastende arbeidsstillinger.  Ofte handler det om små justeringer som har stor betydning for kroppen. Før frokostpausen er omme har han gjerne 12–15 bestillinger på fysikalsk behandling. Når vi spør om det ikke er mye at en fjerdedel av arbeidsstokken får behandling hver uke, fnyser fysioterapeuten: 

– Rosenborgspillerne trener i to timer – og får behandling hver gang. Disse trener i 7-8 timer. 

Minera Oppdal - 02 -  Foto - Ragnhild Dåsnes
Fysioterapeut Kjetil Sandsten studerer arbeidsstillingen til Karl Otto Liasjø.

Passer på hverandre

IA-rådgiver Trond Mesloe fra NAV Arbeidslivssenter, sier at Kjetil Sandstens form og væremåte er en av nøklene til suksess.

– Han er en av gutta, prater skit og idrett, er flink til å lytte og gir vettuge råd.  Det at han er på arbeidsplassen, ser arbeidsstillinger og tar seg tid, er avgjørende, mener Mesloe.

– Jeg snakker ikke om trening, men om strategier for å bryte mønster. 

Kjetil Sandsten, fysioterapeut

Fysioterapeutens tilstedeværelse i bedriften har senka terskelen for å snakke om, og be om hjelp for vondter og plager. Dermed kommer hjelpa tidligere, og behovet for sykefravær og operasjoner blir mindre. De ansatte har også blitt flinkere til å passe på hverandre og tipse Kjetil om kolleger som trenger hjelp og oppfølging.

– Den viktigste jobben jeg gjør, er den jeg gjør når jeg snakker med en og en. Det handler om å finne årsakene til at folk har vondt, og få en forståelse av helheten og balansen. Jeg snakker ikke om trening, men om strategier for å bryte mønster. 

Mye handler også om ufarliggjøring. 

– Det er ikke alltid farlig, sjøl om noe gjør vondt, sier Kjetil Sandsten.

Flere burde prøve

Sæteren og Sandstad er ikke i tvil om at mange virksomheter med tungt fysisk arbeid ville hatt glede av en tilsvarende ordning. 

– Ta pleie og omsorgsektoren.  Her er det også høyt fravær og mye muskel- og skjelettplager. Det er ingen grunn til at ikke de ville hatt like stor effekt av en vandrende fysioterapeut som steinhoggerne på Minera, mener de. 

– Men jeg gir ikke fra meg Kjetil, konkluderer avdelingsleder Håvard Sæteren.

Om Minera Skifer A/S

  • Minera Skifer er Skandinavias ledende skiferprodusent og leverer norsk og svensk skifer via skiferbrudd i Oppdal og Otta i Norge og i Offerdal i Sverige.
  • Konsernet har ca 130 ansatte og har en årlig omsetning på ca NOK 150 mill.

Les mer