Hopp til innhold
Søkeord
Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Arbeidsmiljøloven sier at alle som jobber skal ha en helsefremmende og meningsfull arbeidssituasjon. Men hva er en helsefremmende arbeidsplass? Denne lille filmen fra Idébanken gir deg en kort innføring i begrepet. Hvordan kan din arbeidsplass bli mer helsefremmende?

De fleste er idag enige om at jobb er bra for helsa. Men hva er det ved jobben som gir oss helse? Og hvordan kan vi gjøre arbeidsplassene våre mer helsefremmende? Med vår nye film ønsker vi i Idébanken å rette søkelyset mot disse spørsmålene.

Et utgangspunkt for samtaler

Filmen er ment som en introduksjon til begrepet helsefremmende arbeidsplasser. Vi ønsker at den blir brukt som utgangspunkt for samtaler på hver enkelt arbeidsplass. Hva som vedlikeholder og bedrer helsa vår varierer nemlig fra arbeidsplass til arbeidsplass.

En mulig start på prosessen med å finne ut hva som fremmer helse hos dere kan være at ledelse og ansatte møtes og sammen reflekterer over noen enkle spørsmål. Start møtet med å fortelle hvorfor dere setter i gang denne prosessen og spill deretter av Idébankens film. 

Still så noen enkle spørsmål, som for eksempel:

  • Hva legger vi i begrepet helse?
  • Hva bidrar til å vedlikeholde og bedre helse på vår arbeidsplass?
  • Hva bidrar til å gjøre arbeidssituasjonen meningsfull, forståelig og håndterbar?
  • Hva vil det si å arbeide helsefremmende, for deg og meg og for oss?

Eller kort og godt:

  • Hva er en god dag på jobben?

Vi håper at en slik øvelse kan bidra til økt bevissthet om hva helse er og hva som kan bidra til bedre helse på din arbeidsplass.

Fortell oss hva du synes om filmen på vår Facebook-side!

Last ned filmen

Last ned tekstet versjon

(Lenkene leder til en egen side for nedlasting. Der klikker du på "Download" oppe i høyre hjørne, og så på "Direct download")

Se også Idébankens kanal på YouTube