Hopp til innhold
Søkeord
Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Snorre Data på Lillestrøm tar mer enn gjerne personer som trenger det inn i arbeidspraksis. Det gir gevinst både for bedriften og menneskene som jobber i den.

 Det er helt fantastiske personer vi har fått gjennom NAV og arbeidspraksis som rekrutteringskanal. Dette er en flott måte å finne medarbeidere på. Vi får utvilsomt igjen det vi investerer av tid og mer til, sier daglig leder for Snorre Data, Kenneth Hoff.

Han håper mange bedrifter vil gjøre som dem og oppdage at det å hjelpe noen ut i arbeid også er svært positivt både for bedriften og samfunnet.

 Folk kommer ofte hit med lav selvtillit og synes livet ikke er så bra. Mange har blomstret mens de har vært her, og noen forteller at livskvaliteten har økt. Det å kunne hjelpe andre har vært en stor glede, forteller Kenneth.

Hjelpes videre

Snorre Data er en IA-bedrift og har et stort engasjement for å rekruttere personer som kan trenge litt hjelp ut i arbeidslivet gjennom NAV. I løpet av de 11 årene han har ledet bedriften tror han de har hatt over 60 personer inne i arbeidstrening.

 Fem av disse har fått fast jobb hos oss, og nå ansetter vi en til fast fra 1. august. I tillegg har svært mange fått jobb andre steder etter å ha vært hos oss, forteller Kenneth.

Med en bedrift bestående av 17 fast ansatte sier det seg selv at ikke alle som er hos dem i praksis kan bli fast ansatt. Men Snorre Data følger dem opp og hjelper dem å søke jobber hos andre bedrifter i området.

 Det er en klar målsetning at arbeidstreningen skal hjelpe dem over i fast jobb et sted. Vi hjelper dem med å finne aktuelle jobber å søke, med å bedre CV-en og trygger dem for intervju.  I tillegg kan vi være en god referanse, sier Kenneth.

Mange har blomstret mens de har vært her, og noen forteller at livskvaliteten har økt. Det å kunne hjelpe andre har vært en stor glede.

Fikk fast jobb

Stian Kårstad (22) studerte IKT på videregående og har hatt praksis som datatekniker hos Snorre data i litt over et år. Fra 1. august får han fast jobb i Snorre Data.

 Dette er den første ordentlige jobben jeg har hatt. Det var fint å komme til Snorre Data. De kjente behovene mine og kunne tilrettelegge, forteller Stian, som absolutt anbefaler arbeidspraksis til andre som sliter med å komme ut i arbeidslivet.

 Det har vært bra å være med folk og rundt folk, og her i Snorre Data er alle faglig flinke og vi har et godt miljø. Samtidig er det både skummelt og spennende å skulle over i fast jobb. Det er godt å ha bevist mye og ha fått det til, men jeg er også av typen som også uroer meg litt for nye ting, sier Stian.

Åpenhet er viktig

Snorre-data-3
Anette Kvernvik har en åpen dialog med sjefen om utfordringene sine. Slik har de sammen kommet fram til løsninger som gjør at hun kan stå i jobb.
Anette Kvernvik (31) jobber for tiden med regnskap i Snorre Data. Hun har bakgrunn fra butikk, men havnet utenfor arbeidslivet i mange år etter at hun fikk en alvorlig skade i forbindelse med sønnens fødsel. Etter å ha tatt eksamen som regnskapsfører fikk Anette praksisplass hos Snorre Data.

 Det har vært veldig bra å komme hit, alle er blide og hyggelige og har forståelse for at jeg er i en vanskelig situasjon.  Det å stå opp og ha noe å gå til er veldig viktig og gir motivasjon.

God tilrettelegging og det at hun har kunnet være så åpen med sjefen om sine utfordringer har vært avgjørende for at hun har kunnet fungere i arbeid.

 Jeg har fortsatt dårlige dager der helsa gjør det vanskelig å jobbe, men her har jeg møtt forståelse og kan jobbe redusert. Jeg har fått hev- og senkbord, ergometrisk stol og til og med et eget toalett, som jeg har hatt behov for på grunn av min skade. Kenneth setter dessuten helsa mi først og er flink til å sette på bremsen så jeg ikke overdriver, forteller Anette som har tydelige råd til andre som sliter med helsa:

Ikke gi opp og sitt å glo i veggen hjemme! Det handler om å tro på at det er noen der ute som faktisk kan hjelpe deg videre. 

For Anette har det vært viktig å ha NAV i ryggen.

 Jeg har møtt mange som har støttet og hjulpet meg i NAV. Det er viktig at vi tør å stole på at NAV er der for å hjelpe. Arbeidspraksisen har gjort meg tryggere og lært meg å stole på meg selv.

Fra praksis til aksjonær

Snorre-data-2
Det er helsefremmende å komme på jobb blant gode kolleger, sier Bjørn Leo Sørlund.
Bjørn Leo Sørlund fikk praksisplass på lageret hos Snorre Data i 2007. Etter seks måneder fikk han fast jobb, og syv år senere stortrives han fortsatt i bedriften og har ansvar for å lære opp mange av de nye som kommer på arbeidstrening.

 Det var fantastisk å komme hit og få fast jobb. Jeg har lang utdanning, men hadde slitt med arbeidsledighet og hadde mest vikarjobber. Det å få fast jobb gjorde livet mye mer forutsigbart, da kunne jeg endelig begynne å planlegge på lang sikt. I tillegg er det helsefremmende å komme på jobb blant gode kolleger. Det i seg selv gir selvtillit, sier Bjørn Leo.

Daglig leder Kenneth Hoff forteller at Bjørn Leo alltid sier ja og griper de mulighetene som kommer. I tillegg til at han i dag jobber med regnskap, innkjøp og koordinering av oppdrag, er han også blitt en av bedriftens aksjonærer.

 På et tidspunkt fikk vi ansatte anledning til å kjøpe aksjer i Snorre Data. Den muligheten lot jeg ikke gå fra meg og fant frem sparepengene. I dag eier jeg syv prosent av aksjene, smiler Bjørn Leo.