Hopp til innhold
Søkeord
Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Her er fem tips for en god oppstart etter ferien.

Overgangen fra ferie til jobb kan være krevende. Her er noen enkle tips for at overgangen skal bli best mulig, enten du er leder eller medarbeider. 

1. Ta opp tråden med kollegaene dine 

Snakk om hvordan sommeren har vært. Del oppturer og nedturer. Luft tanker og frustrasjoner. Det knytter bånd, og er et bra grunnlag når dere skal samarbeide fremover.  

2. Få oversikt  

Orden gir ro og retning. Finn ut hvordan arbeidsdagene dine blir fremover. Oppdater deg på hvilke oppgaver, møter eller prosjekter som venter. 

3. Ta én ting om gangen 

Ikke gap over for mye på en gang. Vær realistisk på hva du skal få til den første tiden. Få unna enkle oppgaver først. Det gir mestring, og det kan bli lettere å ta fatt på nye oppgaver.

4. Vær raus med deg selv og andre  

Det kan ta litt tid å komme inn i rytme og rutiner etter ferien. Finn balansen for deg selv, og støtt de andre kollegaene rundt deg.

5. Se jobben med nye øyne 

Ferien kan gjøre at du ser på jobben og oppgavene på en ny måte. Kanskje ser du løsninger på hvordan dere kan jobbe smartere? Del tankene og ideene med dem du jobber med.  

Lykke til!  

Fremdeles i feriemodus?

Du er ikke alene. For de fleste av oss tar det litt tid å komme inn i arbeidshverdagen igjen. Bare ta en titt på denne videosnutten.