Hopp til innhold
Søkeord
Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

For at gravide medarbeidarar skal stå i arbeid lengst mogleg, er det viktig at dei kjenner seg trygge på at arbeidet ikkje er skadeleg for fosteret. Samtaler med jordmor kan gi denne tryggleiken. Slike samtalar er ein viktig del i ein god gravidepolitikk.

Spør en jordmor

idebanken-logoforslag11b
Ny tjeneste fra Idébanken
På Idébankens facebookside Gravid medarbeider kan gravide ansatte og deres ledere spørre meget kompetente jordmødre om arbeid og graviditet. I tillegg finner både den gravide og arbeidsgiver mye relevant informasjon om hvordan man bør håndtere graviditet på arbeidsplassen. 

 

Besøk gravid medarbeider på Facebook her

Les mer

Gravid - og fortsatt i jobb

Kunnskap, oppfølging og tilrettelegging gjennom individuell plan skal redusere sykefraværet blant gravide ansatte innen helse og velferdstjenesten i Trondheim.

Får gravide til å stå lenger i jobb

Hos oss er det plass til store mager, sier Stein Tronsmoen, divisjonsdirektør ved SI Tynset. Et prosjekt med fokus på gravide har ført til at de vordende mødrene står i jobb mye lenger enn før. Nå er individuell tilrettelegging og tilgjengelig jordmor på huset blitt et permanent tilbud.

idebanken

God tilrettelegging holder gravide i jobb

Et eget prosjekt i Porsgrunn kommune gir lavere sykefravær blant gravide og er lønnsomt på flere måter. Men mange gravide sliter med dårlig samvittighet når de blir tatt hensyn til. – Det er uheldig, mener jordmor Mona Rognlien Troøyen. Hun er rådgiver for ledere og gravide i kommunen.

Gravide står lenger i jobben

Med tilgjengelig jordmor og enkle midler ble sykefraværet hos gravide nesten halvert da Karmøy kommune i 2006 gjennomførte prosjektet "Gravide i arbeid lengst mulig" i virksomhet 9. Prosjektet videreføres nå i hele helse- og sosialetaten i Karmøy kommune.

Gravide skaper liv på arbeidsplassen

– Faglig engasjerte medarbeidere er innstilt på å finne løsninger. Dette gjelder også når de er gravide og trenger tilrettelegging. Hemmeligheten er å se etter mulighetene og være ærlige med hverandre om hva vi trenger, sier avdelingssykepleier Ellen Johnsen ved Olavsgården Bosenter.