Hopp til innhold
Søkeord
Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Å sette sammen tilfeldige grupper kan være en utfordring. Puslespillmetoden gjør gruppeinndelingen til en morsom icebreaker.

Oppgaven går ut på at hver deltaker velger en puslespillbit. Han/hun skal så finne de andre som har biter av det samme puslespillet.

Tid:  10 – 15 minutter. 

Gjennomføring:

  1. Finn fram et antall papp, papirstykker i ulike farger, eventuelt ulike bilder fra tidsskrifter. Det skal være papp, papirstykker eller bilder tilsvarende det antall grupper du skal ha. 
     
  2. Klipp papp/papirstykkene eller bildene opp i puslespillbiter. Antall biter av hver farge papp/papir eller bilde skal tilsvare antall deltakere i hver gruppe.
     
  3. Legg alle bitene i en eske og be deltakerne velge en bit hver og skrive navnet sitt bak på biten.
     
  4. Forklar at det er X-antall puslespill (X er antall grupper) og be deltakerne om å  legge puslespillene.
     
  5. Når alle puslespillene er ferdig forteller du deltakerne at de som har biter som hører til i samme puslespill er i samme gruppe. 

 

 

Les mer

idebanken

Førsteinntrykket - en icebreaker

En icebreaker kan gi kurset eller samlingen en god start. I stedet for en søvnig to-minutters introduksjon av alle deltakerne vil en god icebreaker bety energisk og positiv start.

idebanken

Personbingo - en icebreaker

Om dere skal ha seminar, samle avdelinger som ikke kjenner hverandre, eller bare skal holde en stor fest for de ansatte, så er det alltid fint å ha en icebreaker på lur.

idebanken

Navneleken - en icebreaker

På kurs og samlinger hvor deltagerne ikke er godt kjent med hverandre, er dette en fin øvelse for å hjelpe dem med å lære hverandres navn.