Hopp til innhold
Søkeord
Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Sommerferien står for døren. Vi gleder oss til å ha fri fra jobben, få tid til hobbyer, reiser og friluftsliv eller kanskje bare nyte late dager uten noen planer som helst. De siste dagene på jobben deler vi gjerne våre feriedrømmer og planer med kollegaene våre. Men ikke alle har det slik.

Noen av oss har kanskje ikke mulighet til å dele drømmene og planene med kollegaene sine. De er hjemme og sykmeldt. Kanskje de har vært sykmeldt ganske lenge og drømmer om å komme tilbake i jobben sin snart.  De savner jobben og kollegene. Da er det viktig å oppleve seg sett og husket. Kanskje til og med få vite at de er savnet på jobben og er ønsket tilbake.

Sykmeldte ønsker oftest at lederen skal vise omsorg og empati. Hva med å vise dette med å sende en sommerblomst eller en annen sommerhilsen til den sykmeldte og si at han/hun er savnet og at dere gleder dere til han/hun kommer tilbake på jobb. Kanskje dere til og med kan invitere til en liten sommerlunsj?

Vi vet at kontakt med arbeidsplassen har betydning for hvor raskt den sykmeldte kommer tilbake i jobb. Vi vet også at det er godt å vite at det gjør en forskjell om en er på jobb eller ikke og at en er ønsket tilbake. Kanskje en sommerblomst eller en annen sommerhilsen kan være et viktig bidrag for at han/hun skal komme raskere tilbake. Ikke alle kan ha et snarlig håp om å komme tilbake uansett hvordan jobben kan tilrettelegge. Og om en ikke kan komme raskere tilbake er det godt å vite at jobben bryr seg!

Så vårt sommerønske er at dere viser omsorg for de sykmeldte før dere går ut i en velfortjent ferie.

Med ønske om en riktig god sommer til alle våre lesere!