Hopp til innhold
Søkeord
Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Om dere skal ha seminar, samle avdelinger som ikke kjenner hverandre, eller bare skal holde en stor fest for de ansatte, så er det alltid fint å ha en icebreaker på lur.

Personbingo er en kort øvelse som handler om å riste deltagerne sammen. Personbingo er en ice-breaker som passer godt til dette formålet. Deltagerantallet kan variere mellom 8 og 32.

Formålet med Personbingo er – utover det å gjøre deltagerne bedre kjent –  å trene deltagerne på nettverksbygging.

Tidsramme:

Øvelsen tar mellom 10 og 20 minutter – avhengig av deltagerantallet.

Gjennomføring

Deltagerne får utlevert en spillplate hver og en kulepenn. I hvert av feltene på spillplatene er det på forhånd fylt ut med utsagn som for eksempel. ”Har brune øyne”, ”Står på ski”, eller ”Interesserer seg for film” osv.

Øvelsen går ut på at deltagerne skal går rundt og finne en person som kan si ja til utsagnet på feltet. Navnet på den personen som passer med utsagnet skrives så inn i feltet.

Samme person kan kun stå i ett felt på deltagernes spillplate.

Det er om å gjøre å få fylt ut hele spillplaten. Når deltagerne har fylt ut hele spillplaten, skal den som er først ferdig rope ”bingo” og levere platen til lederen av spillet. Lederen gjør stikkprøver ved å spørre de personene som har skrevet på platen om utsagnet passer til dem.

Den som fyller ut platen først får en premie.

Forberedelse

Du må formulere feltene på spillplaten selv slik at du sikrer at utsagnene passer til deltagerne. Tilpass antallet felter til antallet deltagere, men lag 2 - 3 felter færre en antall deltagere for å sikre at noen får fylt opp hele platen.

Nødvendig utstyr

  • En spillplate med utsagn til hver av deltagerne
  • En kulepenn til hver deltager
  • Premie til vinneren

 Kilde: www.lederweb.dk