Hopp til innhold
Søkeord
Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Start året med et refleksjonsmøte om arbeidsmiljøet. Her får dere tips til hvordan dere kan sette noen felles mål for det nye året.

Et nytt arbeidsår er i gang. Går vi i gamle spor, eller justerer vi retningen? De beste arbeidsplassene er helsefremmende og et godt arbeidsmiljø er et konkurransefortrinn. Benytt muligheten som det nye året gir, og finn et felles mål for arbeidsmiljøet i året som ligger foran oss.

Oppskrift for refleksjonsmøte om arbeidsmiljøet

Sett av ca 45 minutter til et refleksjonsmøte. Velg en møteleder og en referent. Husk å notere forslagene som kommer frem. 

Innledning/Icebreaker:
Er det noen som har et nyttårsforsett og vil dele det? Ta en runde rundt bordet med de som ønsker å dele sine nyttårsforsetter.

1) Spill av denne filmen.  (Du kan også laste ned filmen her.) 

 

2) Drøft følgende spørsmål:  

Hvilke forsett/mål kan vi ha for vårt arbeidsmiljø det kommende året?

Hvordan ønsker vi at arbeidsmiljøet skal være? Hva vil vi bli bedre på / hva vil vi gjøre mindre av? La alle få komme til ordet. Skriv opp forslagene fortløpende.

Prioriter tre forsett/mål.

 

3) Drøft oppfølgingsspørsmålet:

Hva må til for at vi skal få til dette?

Under hvert forsett/mål skal dere komme frem til minst to punkter som sier noe om hva dere skal gjøre for å oppfylle forsettet. 

 

4) Etter møtet:

Renskriv dokumentet. Det skal være maks én A4-side. Del ut et eksemplar til hver enkelt. Arket henges opp ved kontorpulten til hver enkelt ansatt og leder, og i fellesområder. 

Om et halvt år tar dere opp igjen notatet som ble skrevet. Drøft hvordan dere ligger an.
(Ikke bli en av de som lar nyttårsforsettene sive ut i sanden)

Lykke til!
 

NB: Dette er en enkel øvelse. Dersom dere ønsker å jobbe mer grundig med arbeidsmiljøet anbefaler vi f. eks å bruke dialogspillet vårt.

Les mer