Hopp til innhold
Søkeord
Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

En icebreaker kan gi kurset eller samlingen en god start. I stedet for en søvnig to-minutters introduksjon av alle deltakerne vil en god icebreaker bety energisk og positiv start.

Førsteinntrykket går ut på at deltakere som kjenner hverandre litt eller ikke i det hele tatt, sier hvordan de tror den andre var som 15 - åring.

Formål med aktiviteten:

Dette er en icebreaker som tydelig viser mulighetene og farene ved intuisjon. Aktiviteten kan fungere som en oppkvikker i enhver sammenheng.

Tidsbruk:

2 minutter til presentasjon av aktiviteten og 6 minutter til selve aktiviteten.

Metode:

  1. Deltakerne går sammen i par, presenterer seg for hverandre og blir enige om hvem som skal begynne.
  2. Den ene forteller hvordan han tror den andre var som 15-åring. Den to minutter lange monologen innledes med: "Jeg kjenner deg ikke og har ikke møtt deg før, men min intuisjon sier at du som 15-åring var...........".
  3. Etter hver monolog får den som snakket terningkast etter hvor godt beskrivelsen passer. Det som er riktig og galt blir kommentert.
  4. Øvelsen kan eventuelt gjentas med alle parene, men tre omganger vil som regel være tilstrekkelig.

Oppsummering


Deltakernes treffprosent vil ligge et sted mellom 10 -20%. Diskuter nytten av intuisjon og få frem at den må brukes med forsiktighet. Snakk om at når vi bruker intuisjon på arbeidsplassen så må vi være bevisst på at det er det vi gjør.