Hopp til innhold
Søkeord
Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Inspirasjon

Idébanken møter stadig virksomheter som lykkes med å få et lavere sykefravær og et bedre arbeidsmiljø. På denne siden finner du gode eksempler, intervjuer og filmer om inkluderende arbeidsliv.

Filtrer innhold
Tema Tema
Fylke Fylke
Bransje Bransje
Kategori Kategori
Aktive filtre : Nullstill
idebanken

Slik beholder de sine ansatte

17. MARS 2016

Livet går i faser. For å beholde de ansatte gjennom alle fasene må du noen ganger tenke litt utenfor boksen, mener salongeier Heidi Olsen.

idebanken

Er det bruk for oss?

10. MARS 2016

Det lurte Øyvind Paulsen (71) og Bjørn Tangen (74) på. Her forteller bedriftseier Dag Søbstad hvorfor svaret er et rungende ja.

idebanken

Mye å tjene på god seniorpolitikk

11. DESEMBER 2015

Nordmenn vil jobbe lenger, og det kan samfunnet tjene milliarder på. Hos Hent AS ser de nytten av å både beholde og ansette seniorer.

idebanken

Unge får seniorer til å stå lenger i jobb

17. DESEMBER 2014

Trondheim kommune kobler unge og erfarne medarbeidere. En mentorordning gjør det lettere å starte yrkeskarrieren, men vanskeligere å avslutte den.

idebanken

83 år og fortsatt i jobb

9. APRIL 2014

Hos Scottsborg omsorgsboliger i Ålesund lar de ikke alderen stå i veien for arbeidsgleden. Den eldste på enheten er snart 83 år, og snittalderen er på over 50. Et godt arbeidsmiljø og en engasjert leder har resultert i både fornøyde seniorer og IA-utmerkelse.

idebanken

Pensjonister hjelper unge arbeidssøkere

5. FEBRUAR 2014

I Nordhordland er ti pensjonerte ledere døråpnere for unge som vil inn i arbeidslivet. Et mentor-prosjekt i samarbeid med NAV har gitt svært gode resultater.

idebanken

Slik beholder de seniorene lenger

6. NOVEMBER 2013

I Statsbygg er det stas å bli eldre. Ved å ta vare på og videreutvikle kompetansen til selskapets eldre garde har Statsbygg klart å beholde viktig kunnskap og god arbeidskraft.

idebanken

Erik tester en senior

Erik er på oppdrag for Idébanken. Hvorfor opplever mange seniorer å stå bakerst i køen når de søker jobb? Stemmer de fordommene som finnes om seniorer i arbeidslivet? Se Erik teste en senior ved Oslo lufthavn...

idebanken

Tillit er medisin

27. FEBRUAR 2013

I ett år har de ansatte i Os og Tolga kommuner kunnet være borte fra jobben i 16 dager før arbeidsgiver krever sjukmelding. Erfaringene er entydig positive: Langtidssjukefraværet har gått betydelig ned i begge kommunene og de ansatte har fått mer tillit og større ansvar. Nå blir omsorgstjenesten i Os kommune med på forsøket med 365 egenmeldingsdager.