Hopp til innhold
Søkeord
Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Hos olje- og gassindustrileverandøren Aibel på Billingstad utenfor Oslo går samarbeidet med både NAV og ulike attføringsvirksomheter som smurt. – Vi har mye kontakt med NAV, og det funker kjempebra, sier HR Business Partner Lill Bråten. Resultatet er at flere kommer i jobb.

Aibel får stadig henvendelser fra både NAV-kontor og fra andre attføringsaktører. IA-bedriften strekker seg langt for å tilby praksisplasser og utplassering på tiltak, og har stort utbytte av å samarbeide med NAV.

Gjensidig læring

Etter en henvendelse fra NAV Vestre Aker og Utdanningshuset fikk Aibel tilbud om en ung kinesisk jente med HR-utdanning fra Shanghai. Hun manglet imidlertid arbeidserfaring fra Norge og snakket ikke flytende norsk. Etter ni måneder i HR-avdelingen på Billingstad på tiltak fra NAV fikk jenta tilbud om fast jobb i Aker Solution.

– Det var avgjørende at hun fikk prøvd seg her, sier Bråten. – Kulturforskjellene var til tider store. Det krevde litt ekstra innsats, men samtidig bevisstgjorde hun oss på vårt eget virke. Vi måtte tenke over ting vi tar for gitt. Det var også svært lærerikt for oss, fortsetter personalsjefen med et smil. 

Opptatt av mangfold

Ved en annen anledning fikk Aibel tilbud fra Mølla Kompetansesenter om en person med Aspergers syndrom. Vedkommende hadde stått lenge utenfor arbeidslivet, men hos Aibel kom sjansen. Nå har  personen blitt fast ansatt i bedriften.

– Vi må ha en lav terskel for å prøve, sier Bråten. – Vi må investere litt ekstra tid i begynnelsen, men det må vi jo med alle nye. Det er absolutt verdt innsatsen!

Bråten forteller også om en velfungerende fadderordning som er viktig for å inkludere folk i bedriften.

Verdifull erfaring 

Senioren Jørn Viggen mistet på sin side jobben etter finanskrisen. Etter omtrent et år uten arbeid fikk han prøve seg i Aibel. Viggen har lang erfaring fra møbelbransjen og siden snart Aibel snart flytter inn i nye lokaler, ble hans erfaring og kompetanse verdifull for bedriften. I første omgang finansierte NAV Bærum en tremåneders praksisplass. Nå er han fast ansatt og bidrar sterkt i flytteprosjektet.

– Jeg har blitt kjempegodt mottatt her, sier han fornøyd.

IA-fokus skaper arbeidsplasser

Samarbeid, velvilje og nær kontakt mellom aktører har i disse tilfellene hjulpet tre personer inn i arbeidslivet.

– Vi har fokus på IA og får i tillegg god hjelp fra Arbeidslivssenteret i Akershus. Uten den gode kontakten med NAV og de andre aktørene hadde vi nok ikke lykkes like godt, avslutter hun.

Aibel

  • Aibel AS er et ledende serviceselskap innen olje, gass og fornybar energi.
  • Bedriften har rundt 4000 medarbeidere i Norge og internasjonalt.
  • Aibel AS har i dag kontor 13 steder, åtte i Norge og fem internasjonalt.
  • Har verdiprogrammet: "We Care.”