Hopp til innhold
Søkeord
Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

På Torofabrikken i Bergen har avdelingene en måler på veggen som til forveksling ligner et speedometer. Personalsjef Arild Kvamme er mannen bak nærværsmåleren.

– I stedet for bare å fokusere på de som er syke, ønsker vi å vie oppmerksomhet til alle dem som faktisk er på jobb hver dag her på fabrikken, sier personalsjef Kvamme. – Derfor har vi gått over til å måle nærværsprosenten i stedet for fraværsprosenten, og nærværsmåleren er en synliggjøring av dette.

Daglig måling

Avdelingslederne oppdaterer måleren daglig så alle kan få en føling med utviklingen på sin avdeling. Skalaen går fra rødt og over i grønt ved årets måltall på 93% tilstedeværelse, men målet er selvfølgelig at pilen peker så nærme 100% som mulig til enhver tid.

Involverer ansatte

– Vi ligger godt an til å klare nærværsmålet vårt i år, forteller Kvamme. – Den gode utviklingen vi ser nå er resultat av mange aktiviteter over lang tid, med involvering av de ansatte som et viktig prinsipp. Blant annet har vi hatt gruppeprosesser i hver enkelt avdeling i samarbeid med Arbeidslivssenteret der alle ansatte har fått komme med innspill. Vi har også avdelingsvise Nærværsgrupper der avdelingsleder og ansatte sammen finner gode nærværstiltak for sin avdeling.

Les mer fra NAV Arbeidslivssenter Hordaland