Hopp til innhold
Søkeord
Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Sykehusapotek Nord har laget en flott kalender for å bygge bedriftskultur. Samtidig setter de kjerneverdiene sine og viktige IA-temaer på dagsorden. Les om prosessen og se den kreative kalenderen.

I de fleste av Sykehusapotek Nords fellesarealer og kontorer henger en egenprodusert kalender som de har kalt Arbeidsgledekalenderen 2012. Måned for måned tar den for seg ulike temaer knyttet til arbeidsmiljø, inkludering og arbeidsglede på en kreativ måte.

Alle deltok i prosessen

Kalenderen ble til på en foretakssamling i fiskeværet Hamn i Senja høsten 2011. Temaet for denne samlingen var arbeidsglede og kjerneverdiene til Helse Nord: Kvalitet, trygghet og respekt. 

– Vi ønsket å diskutere hva disse kjerneverdiene betyr for oss og vårt arbeid, sier daglig leder Espen Mælen Hauge. Vi ble satt sammen i 11 grupper på tvers av region og nivå, med oppgaven å lage en plakat pr. gruppe om temaet.

Etter en samlende og givende prosess med gode samtaler satt de igjen med 11 innholdsrike plakater.

– Da vi kom inn i møtesalen etter frokost dagen etter, så syntes vi at dette var visuelt fint og burde videreformidles. Og først da kom et klokt hode opp med ideen om å lage en kalender av alle plakatene, og ta de med tilbake til arbeidsplassen, sier Hauge.

Brukes aktivt

Kalenderen ble trykket opp i ca. 60 eksemplarer og fordelt ut til alle kontorer og apoteklokaler. Men den henger ikke bare til pynt. Når det er tid for å bla om til ny kalenderside, så skjer dette på avdelings- og personalmøtene. Da er det lagt inn øremerket tid for å snakke om tanker, hendelser og assosiasjoner rundt det gjeldende temaet.

– Slik setter vi de viktige verdiene og temaene på dagsorden. Dette legger til rette for å snakke om temaer som kanskje ikke alltid er så lett å komme inn på. Ofte er det de enkle grepene som fungerer best, hevder Hauge.

 – Noe som er morsomt og som vi tar som et kompliment, er at flere besøkende har spurt om hvor vi har kjøpt den eller om den er til salgs, legger en smilende Hauge til.

 I menyen til høyre kan du laste ned og se en pdf-versjon av kalenderen.

Faktaboks

  • Sykehusapotek Nord HF er et statlig eid helseforetak.
  • Ca. 90 ansatte.
  • Apotek på flere steder i Nordland og Troms.