Hopp til innhold
Søkeord
Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

To tidligere rektorer på 62 er rådgivere hos skolesjefen i Bamble kommune og bidrar med kompetansen sin i til sammen 120 prosent stilling. Da de ba om annet arbeid for ett år siden, var kommunen hundre prosent lydhør


Kom med hva dere ønsker å jobbe med, vi finner en løsning hvis dere er villige, var beskjeden fra kommunen til de to seniorene. Nå er de seniorrådgivere ved skolesjefens kontor og bruker kompetansen sin blant annet med minoritetsspråklige barn, bibliotektjenesten, med matematikkprisen Abelgøy og Fjæreprosjektet som handler om å gi tilbud til elever med lære- og adferdsvansker.

Delvis AFP

Bamble kommune har bestemt at en leder skal stå i 100 prosent stilling. Da Laila Nordberg Eriksen og Sture Normann ønsket å gå av med AFP, hadde de som rektorer ikke krav på redusert stilling. Begge følte seg slitne som rektorer, men klare for annet arbeid i kommunen.
– Både Laila og jeg synes at vi har mer å gi og ble glade da signalene fra kommunen var så positive, sier Normann.  Begge er fornøyde med å jobbe 60 prosent og ha 40 prosent avtalefestet pensjon (AFP).
– Å begynne som lærer var ikke noe alternativ, først og fremst fordi lærer jobben også er tøff. Mange rektorer ender arbeidslivet sitt som sykmeldt, og det er ingen hyggelig sorti, sier Nordberg Eriksen.
– Det er viktig at vi beholder kompetansen til Laila og Sture i organisasjonen og kan bygge videre på den, sier rådmann Tore Marthinsen.