Hopp til innhold
Søkeord
Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

I bydel Grünerløkka er det et godt organisert og utviklet partssamarbeid. Avdelingsdirektør Ragnhild Monclair og Ingeborg Wæthing, hovedtillitsvalgt for Fagforbundet, er klare på hva de ønsker seg av den andre parten.

– Det viktigste er at tillitsvalgte er samarbeidsorienterte og opptatt av å skape et godt arbeidsmiljø, sier Monclair.

Aktive tillitsvalgte

Hun fremhever at det å være trygge i rollen er avgjørende. Da vil medlemmene oftere ta kontakt, noe som igjen bidrar til et større engasjement.

– Det er også viktig at tillitsvalgte setter seg inn i byens virke, det politiske systemet, i budsjettet, og ikke minst at de har mot til å ta opp ting. Vi kan godt være uenige, men de bør også ha forståelse for vår rolle, slik at uenigheten går på sak, sier hun.

Stødige ledere

Wæthing på sin side, forventer at lederne er redelige, forutsigbare og ikke har skjulte agendaer.
– At ledere kan være uenige med oss er helt ok, så lenge de er redelige. Da kan vi likevel ta opp spørsmålene både i formelle og uformelle sammenhenger, sier hun. 

Wæthing peker på organiseringen av partssamarbeidet og at det er lagt til rette i forhold til avtaleverket.
– Det er avgjørende at vi får den informasjonen vi skal ha. I forbindelse med omorganiseringer for eksempel, er det spesielt viktig at vi jobber sammen underveis for å finne felles og gode løsninger.

Tillitsvalgte og IA

– Vi må vel innrømme at arbeidstakersiden ikke har vært bevisst nok på hvilken makt, ansvar og muligheter som ligger i IA-avtalen. Her er det rom for initiativ som tillitsvalgte bør bruke langt mer, mener Wæthing. Monclair er enig:

– Tillitsvalgte har en viktig rolle i IA-arbeidet, og bør gjennomføre mye fellesopplæring med lederne. For eksempel stikker holdninger om bare å være hjemme ved sykmelding ennå dypt. Vi må få bort følelsen av at sykefraværsoppfølging går inn i privatlivet til folk. På den andre siden kan noen ledere kanskje gå for hardt på og opptre uklokt. Her kan tillitsvalgte være et korrektiv. De lederne som er trygge i dette arbeidet, tar opp temaet med sine medarbeidere og diskuterer med dem hvordan oppfølgingen og tilretteleggingen bør være, hvor likt det skal være osv. Her kan tillitsvalgte være en støtte.

– Målet for partssamarbeidet er at ansatte skal ha det best mulig på jobb, og at brukerne får best mulig tjenester. Det er det vi egentlig samarbeider om, sier de to.

Dette er en underartikkel. Les hovedartikkelen ved å følge lenken i menyen til høyre.