Hopp til innhold
Søkeord
Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

I Nesset kommune satses det på engasjement for eget arbeidsmiljø. Dette handler om samhold, medvirkning og medarbeiderskap. Ikke originalt, men veldig viktig likevel.

–Hadde vi fått arbeidsmiljøpris for noen år siden, ville det blitt møtt med ironi og liten forståelse. Men da vi fikk KLP sin arbeidsmiljøpris i fjor, syntes de aller fleste at den var vel fortjent. Dette sier noe om hva som har skjedd i Nesset kommune de siste årene, sier Jan Karstein Schjølberg, enhetsleder for helse og omsorg.

–Hele kommunen har jobbet sammen for å få til dette og vi har lykkes langt på vei. Sykefraværet i sykehjemsavdelingen var helt nede på 3,9 % i andre kvartal i fjor. Vi kan ikke regne med at vi skal ligge på det nivået fremover, men et sykefravær på 6–7 % er et godt resultat innen pleie og omsorg, sammenlignet med mange andre kommuner.

Å engasjere alle

–Det er mange faktorer som har bidratt til dette resultatet. Nøkkelen ligger i å få ansatte i tale og ting opp på bordet! Det er dette vi gjør under personalutviklingskurset vårt, en to dagers samling med følgende temaer:

  • Det optimale arbeidsmiljøet
  • Dette er vi bra på
  • Dette må vi gjøre noe med

Vi sorterer det som kommer frem og setter ned arbeidsgrupper som jobber videre: kompetansegruppe, omdømmegruppe, grupper for arbeidstidsordning og deltidsstillinger og kvalitetsgruppe. Gruppene rapporterer til et partssammensatt avdelingsutvalg bestående av enhetsleder, verneombud og tillitsvalgt. Dette utvalget fungerer som pådriver i oppfølgingsarbeidet.