Hopp til innhold
Søkeord
Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Det siste året har brann- og redningsmannskapet ved Oslo Lufthavn vært i fokus, et mannskap som det stilles særlige fysiske og medisinske krav til.

– Dette mannskapet må være spreke og kjappe og være på pletten hvor som helst på lufthavnen i løpet av 90 sekunder om ulykken er ute. Det gjelder å holde kondisjonen oppe. Vi har en aldrende brannstyrke og fant at tiden var inne for å fokusere på livsfaser, den enkeltes ansvar for egen helse og egen kompetanse i et langsiktig perspektiv, sier Vidar Howlid Wærp, helse- og arbeidsmiljøsjef ved Oslo Lufthavn.

I tillegg til obligatorisk trening i arbeidstiden var mannskapet med på et eget program om kosthold og fysisk aktivitet. I løpet av ni måneder hadde de fleste oppnådd bedre kondisjon, lavere kolesterol og lavere blodtrykk.

Selvrefleksjon

Mannskap på mellom 40 og 50 ble samlet til å reflektere over hva de gjør om de ikke klarer de fysiske kravene til å være brannmann og om det er andre jobber som frister. For mange ble det begynnelsen på en prosess med å tenke igjennom sin egen utvikling.

– Hva trenger jeg påfyll av i min nåværende jobb, og hva trenger jeg dersom jeg ønsker å stake ut en ny karrierevei, for noen også etter ordinær pensjonsalder som er 65 år eller som alternativ til uføretrygd. Brann- og redningsmannskapet har en verdifull kompetanse for oss og det er viktig å beholde dem lengst mulig, også om noen ikke skulle kunne utføre sine tidligere oppgaver. Hele prosjektet har vært givende og morsomt, med artige foredrag og innspill fra blant annet bedriftshelsetjenesten. Det har gitt overskudd og trivsel. Brann- og redningsmannskapet skåret lavt på motivasjon og trivsel før prosjektet startet. I den siste arbeidsmiljøundersøkelsen skåret de høyest i hele bedriften, forteller Wærp.

Videreføres i Avinor

Wærp har gjennom hele prosjektet samarbeidet med Avinor som eier Oslo Lufthavn.

– Dette prosjektet blir nå videreført i hele Avinor som en del av livsfasepolitikken, sier Marisa Ruiz Retamar, seniorrådgiver HR i Avinor.

– Her er alle vinnere. Med fokus på fysisk aktivitet, ernæring og god helse er det flere som mestrer jobbkravene og kan fortsette i samme arbeid. I tillegg er det mulig å legge planer for omplassering og ny karriere. Det betyr også færre på uføretrygd, mener hun.