Hopp til innhold
Søkeord
Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

I Nordhordland er ti pensjonerte ledere døråpnere for unge som vil inn i arbeidslivet. Et mentor-prosjekt i samarbeid med NAV har gitt svært gode resultater.

Mentorene har vært ledere på ulike nivåer. Gjennom et langt arbeidsliv og som medlemmer av NHIL (Nordhordland handverk og industrilag) har de fått et stort nettverk i det lokale næringslivet. Nå bruker de nettverket til å skaffe praksisplasser og jobb til ungdommer som har falt ut av videregående skole.

Nytt og godt samarbeid
Så langt har veteranene hjulpet tjue ungdommer. Og samarbeidet med NAV-kontorene har vært utrolig bra, kan Roald Oldsvold fortelle.

 Jeg har skiftet helt syn på NAV etter dette samarbeidet. Jeg må innrømme at jeg hadde mine fordommer, men de er helt borte nå, sier han.

 Fra NAV vil vi bare berømme mentorene for alt det de har bidratt med så langt, svarer Inger Lise Brekke.

 Dette er frivillig innsats og jeg er svært stolt over hva de har fått til. Jeg tror dette er et ganske enestående opplegg. Det viser for alle hvilke ressurser som finnes blant pensjonistene og som ingen har tenkt på før. Det er klart at vi må fortsette med dette, sier hun.

Godt kjent og respektert
To av mentorene er Roald Oldsvold og Jarleiv Haugland. Roald har vært med på å utvikle industribedriften Frank Mohn AS, fra 100 til over 1500 ansatte. Jarleiv har vært opplæringsleder ved Statoil i 25 år og har også jobbet som militær, skolelærer og ingeniør.

 Du vet, disse og de andre mentorene er ikke hvem som helst, sier Inger Lise Brekke ved NAV Lindås.

Hun forteller at møter i bedriftene blir litt annerledes når mentorene er med.

 De er godt kjent overalt og kan noen steder også ha vært ledere for dagens ledere. Når mentorene banker på døra er bedriftene med ett langt mer imøtekommende og villige til å tilby arbeid eller praksisplass, forteller hun med et smil.

Ønsker å være til nytte
Det hele startet for to år siden, på et månedlig møte mellom veteranene på NHIL.

 Vi snakket om å finne på noe fornuftig å gjøre. Vi kaldte oss Ressursgruppe, og da kom denne ideen om å hjelpe ungdommer som er skoletrøtte, forteller Roald.

De tok kontakt med NAV Austrheim, senere NAV Radøy og NAV Lindås. Arbeidsmåten måtte være enkel: NAV og skolen fanger opp ungdommer som er i faresonen, og kaller dem inn til et intervju med en mentor.

 For at oppfølgingen skal bli ganske lik har vi laget et skjema med faste spørsmål til ungdommene, forteller Roald. 

Det siste spørsmålet er ”Ønsker du at vi skal prøve å få til noe sammen?”. Det svarer de fleste ungdommene ja på.          

Har stor tro på de unge
Roald og Jarleiv opplever mentor-rollen som givende. Det kommer lett en tåre i øyekroken når de forteller om ungdommer som de har hjulpet over kneika.

 Det er klart dette er meningsfullt, også for oss, sier Roald.

 De som faller ut av skolen er hon-meg ikke dumme alle, sier han på rungende hordalansk og betror oss følgende:

 Jeg kunne heller ikke ni-gangen da jeg gikk ut av folkeskolen, men jeg har da blitt noe for det. Dette forteller jeg også ungdommene. Det gjelder å se fremover og finne muligheter.

Gutten fikk selvtilliten tilbake
Jarleiv forteller historien om en av ungdommene, en gutt i niende klasse. Den gir et inntrykk av hvordan mentorene jobber.

 Gutten har dysleksi og med det opplegget skolen kunne tilby, fikk han ikke mye ut av undervisningen. Han ville vekk. Å få seg jobb uten jobberfaring var imidlertid ikke lett. Derfor ble jeg koblet inn.

Etter en runde for å finne ut av interesser og evner, kom vi frem til at et arbeid ved en bensinstasjon kunne være et passende sted å begynne. Jeg hadde noen kontakter og fikk ordnet plass for ham. Der viste det seg at gutten hadde teknisk innsikt. Derfor gikk veien raskt videre til et firma hvor han kunne arbeide sammen med tømrere.

Jeg besøkte ham på jobben hver fredag og vi fikk ordnet på forskjellige ting slik at arbeidsdagen ble bra. Deretter søkte han og kom inn på tømrerlinja på videregående skole. Der hevdet han seg godt takket være praksisperioden. Den hadde gitt erfaring og han hadde lært mye mer enn sine medelever. Sist jeg så han sto han på stand på en utdanningsmesse og fortalte om tømreryrket. Både selvtilliten og selvfølelsen hadde fått et kraftig oppsving takket være muligheten til å jobbe, forteller Jarleiv. 

For mer informasjon se nhil.no

Om NHIL

  • Nordhordland Handverk- og Industrilag (NHIL) ble stifta i 1972.
  • NHIL er ein interesseorganisasjon og arbeider for vekst i næringslivet i Nordhordland og Gulen.
  • Ca. 270 bedrifter innen håndverk, industri og tjenesteyting er medlemmer.
  • Frank Mohn AS er en industribedrift som lager pumpesystemer for båter og offshore-industrien.
  • For mer informasjon se www.nhil.no