Hopp til innhold
Søkeord
Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

NAV har spilt en stor rolle i å finne de beste ansatte til Janna Pihls hotell.

På en høyde med utsikt over fjorden ligger Kragerø Resort. Resorten har rundt tusen besøkende hver dag i sommersesongen og opptil 150 ansatte. Reiselivsbransjen er kjent for å ha stor utskiftning av ansatte. Daglig leder Janna Pihl mener det da er ekstra viktig at hun får inn de personene som har lyst til å jobbe akkurat her:

– De ansatte er det viktigste vi har, sier Pihl.

– Reiseliv er en ganske tøff bransje. Vi jobber når alle andre har fri, og det blir mange sene kvelder.

Trives på jobb

Janne redigert
– Når vi rekrutterer en person til en bedrift, ser vi etter den beste, sier rådgiver Jenny Søby.

Idébanken treffer Pihl sammen med Jenny Søby fra NAV arbeidslivssenter i Telemark. Søby er IA-rådgiver for blant annet Kragerø Resort. Pihl forteller at Søby og kollegaene hennes ved NAV Kragerø kjenner både hotellbransjen og byen godt. Derfor finner de gode kandidater raskt.


Rådgiveren legger til at den beste kandidaten ikke betyr den som har best CV eller den som er friskest:

– Det betyr det beste mennesket til akkurat den jobben.

Det er daglig leder Pihl helt enig i:

– En ansatt som trives, er en mye større verdi for bedriften og gjør en mye bedre jobb enn en med fantastisk CV som ikke trives.

– De ansatte er det viktigste vi har.

Janna Pihl, daglig leder for Kragerø Resort Drift AS.

Ingen kan gjøre alt 

Pihl forteller med stort engasjement om alle de dyktige folkene hun har ansatt med hjelp fra NAV. Noen har kommet inn med ulike utfordringer. Pihl er opptatt av å se mennesket for det de kan i stedet for det de ikke kan.

– For hva er nedsatt arbeidsevne? Skyter Søby inn.

– Hvem er det vel som ikke har det? Hvem er det som kan ta absolutt alle jobber som finnes?

Hotellet har flere rekrutteringspartnere, blant annet Ringer i vannet. Et prosjekt som driftes av NHO Service og skal bidra til at de som har falt ut av arbeidslivet, kommer tilbake i jobb. 

Via det prosjektet fikk Pihl inn en jobbsøker som tross sosial angst ønsket å jobbe i resepsjonen på hotellet. Med litt tilrettelegging slik at han ikke måtte jobbe alene i de mest stressede periodene gikk det veldig bra. En dag spurte hun den nye resepsjonisten hva han syntes var det beste med jobben.

– Det aller beste med å ha jobb er å kunne si med god samvittighet at jeg har fri i dag, svarte han.

– Det gjorde noe med meg, sier Pihl. At det vi ofte tar for gitt, kan være så viktig.

Suksess med jobbmesse

Tidligere i år var det en jobbmesse i Kragerø i regi av NAV. Der fikk arbeidssøkere og bedrifter møte hverandre. NAV inviterte de kandidatene de mente ville passe inn hos de bedriftene som skulle være med.

Janna Pihl endte opp med å fylle opp hele staben sin der.

– Arbeidssøkerne som var der ønsket å jobbe i servicebransjen, og mange hadde også erfaring fra bransjen, forteller hun.

Også da resorten ble bygget for ti år siden, hadde NAV en finger med i rekrutteringsspillet. Det var entreprenørselskapet Kruse-Smith som hadde jobben og 15 personer ble rekruttert inn fra NAV. 

– Siden har vi aldri sett dem igjen, sier Søby om de 15 som fikk jobben.

– For oss som jobber i NAV er det en positiv ting når folk ikke kommer tilbake, smiler rådgiveren. 

Huske på sjefen

I tillegg til at NAV finner gode kandidater synes Pihl at IA-rådgiver Søby er flink til å passe på at alle har det bra. Hun spør ofte Pihl hvordan det går med henne. Rådgiveren utdyper hvorfor hun mener det er viktig å huske på lederen:

– Når lederen har det bra, er mye av grunnlaget lagt for å skape et godt arbeidsmiljø.

Les mer

idebanken

Bruker NAV som rekrutteringskanal

Vardia Forsikring hadde lenge ønsket et mer fruktbart rekrutteringssamarbeid med NAV. Med arrangementet Ta sjansen åpnet muligheten seg. Nå jobber de tett med NAV om flere rekrutteringsarenaer.

idebanken

Speed-dating med jobb for øyet

På arrangementet Ta sjansen møtes arbeidsgivere og langtidsledige i Hedmark ansikt til ansikt med jobb for øyet. Nå skal tiltaket spres ut til flere steder i landet.

idebanken

Frida fikk jobben

Hva skal til for å lykkes med rekruttering via NAV? Se film om Frida som får jobb etter vellykket arbeidspraksis.

idebanken

Slik fikk Sporty en lønnsom rekruttering

Sporty Transport og Budservice i Oslo rekrutterer på en måte som sparer firmaet for penger. Samtidig får firmaet dyktige, lojale og høyt motiverte ansatte. Metoden er enkel: Sporty rekrutterer gjennom en arbeidsmarkedsbedrift.

idebanken

NAV og arbeidsgivere tetter hull i CV-en

Nylig arrangerte NAV «speed-dating» med 34 arbeidsgivere i Oslo og Akershus. Veiledere på NAV-kontor stilte med CV-er fra arbeidssøkere som passet bedriftenes stillingsbeskrivelser. Det ga full klaff.

idebanken

NAV-garanti gir jobbmuligheter for funksjonshemmede

Klare avtaler mellom arbeidsgivere og NAV gjør det lettere å få jobb for personer med redusert funksjonsevne. NAVs tilretteleggingsgaranti er et effektiv verktøy for arbeidsgivere og arbeidssøkere, samarbeidsparter og NAV.