Hopp til innhold
Søkeord
Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Bringmarsjen engasjerte medarbeidere i seks land og var hovedbegrunnelsen for Vær sikker-prisen til HR-teamet i Bring Logistics.

Våren 2009 gjennomførte 1 000 medarbeiderne i Bring Logistics aktiviteten Bringmarsjen. Bringmarsjen er en nettbasert aktivitetskonkurranse der deltakerne går en strekning tilsvarende avstanden Oslo - Trondheim via Bergen, totalt 1000 km. Konkurransen engasjerte medarbeidere i seks (faktiske) land og var hovedbegrunnelsen for at HR-teamet i Bring Logistics fikk Vær sikker-prisen  i fjor.

Mange veier til målet

– Min motivasjon for å dra i gang Bringmarsjen var at dette kunne alle delta i. Det spiller ingen rolle om du er funksjonshemmet, «sofasliter» eller topptrent, forteller Marina Haviken i Bring Logistics.

– Deltakerne må selv finne ut hva slags aktivitet som passer dem best. Jeg, for eksempel, begynte å danse swing en dag i uken da Bringmarsjen startet, røper hun. I tillegg har det blitt mange kveldsturer med skrittelleren godt festet i beltet.

Mange gevinster

I juryens begrunnelse heter det at initiativet har bidratt til økt trivsel, økt produktivitet og bedre helse. Aktiviteten er forebyggende, nyskapende, og sprer entusiasme innen HMS-arbeidet.

– Jeg har ikke tall på hvor mange positive tilbakemeldinger jeg har fått. Folk har gått ned i vekt, slitt ut joggesko, sluttet å røyke og mye mer, forteller en entusiastisk Marina Haviken.

Miljøgevinst som alle bidrar til.

Og det er ikke bare menneskene i Bring Logistics som har gått seg til bedre helse. Utregninger viser at deltakerne totalt har spart jordkloden for 11,55 tonn CO2-utslipp, bare ved å velge å gå eller sykle, i stedet for å kjøre bil.

– Det er deltakerne som har bidratt med denne miljøgevinsten. Jeg er veldig stolt over engasjementet hos alle som har deltatt. Og så er jeg kjempestolt over at vi har fått Vær sikker-prisen, sier Marina Haviken.

- Jeg tror ett av suksesskriteriene er at dette er noe for alle, og ikke bare for de sprekeste som på forhånd har vunnet alt. Det var satt opp delmål som skulle innfris, og alle som kom frem i tide var med i trekking av premier. Videre hadde vi på forhånd forankret opplegget i hele linjen gjennom god intern markedsføring. Så tok det bare helt av da vi startet. Jeg får jevnlig forespørsler om vi ikke skal starte opp igjen. Og det skal vi – nå på nyåret.

Våre samarbeidspartnere i Dytt.no var utrolig profesjonelle og hjelpsomme hele veien. De tok alt det praktiske rundt opplegget, vi bare gikk vi! Hver dag registrerte deltakerne sine aktiviteter på nettsiden og fulgte spent med på hvordan de lå an i forhold til sine lagmedlemmer og alle andre deltagere.

Jeg vil absolutt anbefale dette opplegget, sier Haviken til slutt.

  • Bring Logistics er det merkenavnet som tidligere var kjent som Nor-Cargo, Box Sloutions, pakkeavdelingen hos Posten og Nettlast AS
  • Bring Logistics drifter alle typer transport, lagertjenester og tilhørende logistikktjenester, både innenlands og utenlands.