Hopp til innhold
Søkeord
Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Byggmakker Gipling AS er vinner av Stiklestadprisen 2012, blant annet fordi de stadig ansetter personer som trenger ekstra bistand for å komme i jobb. Hovedgrunnen til at de lykkes er en sterk kultur for å ivareta og legge til rette for medarbeiderne.

– Gipling AS har en lang tradisjon for å ta vare på de ansatte. Den desidert største ressursen vår er medarbeiderne. Vi prøver alltid å legge til rette og ivareta, sier personalleder Ragnar Nikolaisen.

– Hvis noe gnager, får du ikke gjort jobben. Vi må finne fram til hva folk har lyst til å drive på med, hva de er gode på. Organisasjonen vår er stor, og vi har mange muligheter, skyter daglig leder Gunnar Severeide inn.

Tore Stavrum fra NAV Arbeidslivssenter Nord-Trøndelag er IA-rådgiver for Gipling AS. Det var Stavrum som nominerte bedriften til Stiklestadprisen. Han bekrefter det Nikolaisen og Severeide forteller.

– Som IA-rådgiver hender det at jeg koordinerer arbeidet med enkeltsaker. Hos Gipling er det aldri spørsmål om de skal legge til rette eller ikke. Det er helt selvfølgelig. Denne kulturen er godt forplanta i alle butikkene konsernet driver. Konsernledelsen fremmer det bevisst.

Det lønner seg å ta vare på

Både daglig leder og personalleder mener at en slik bedriftskultur fører til lønnsomhet.

– Folk er verdifulle, de skal føle seg verdifulle. Vi strekker oss derfor langt for å unngå permitteringer. I rolige vintermåneder sender vi folk på opplæring, selv om dette betyr at vi går med underskudd en stund. Dette tjener vi på i lengden, sier Nikolaisen.

– Gipling AS klarer å forene oppgaven med å tjene penger og ta vare på folk. For dem er dette to sider av samme sak, sier IA-rådgiver Stavrum.

Åpenhet

Juryen som deler ut Stiklestadprisen trakk også fram Gipling AS sitt arbeid med kommunikasjon. Samarbeidspartnerne i NAV forteller om en bedrift preget av åpenhet.

– Gipling AS var en av de første bedriftene som bestilte kurset "Sees i morgen" om psykisk helse. Og de gjorde det til hele gjengen. De har vært tidlig ute med åpenhet rundt psykiske helseproblemer. Bedriften er preget av positivitet, åpenhet og trygge ledere, sier Leif Eggen, arbeidsgiverlos fra NAV Arbeidslivssenter i Nord-Trøndelag.

Fornøyde ansatte

Idébanken får snakke med Ingvill Fordal som er ansatt i Gipling AS. Hun har selv hatt psykiske helseproblemer og høyt fravær. For kort tid siden fikk hun en ny stilling opprettet spesielt for henne.

– Bedriften tar vare på medarbeiderne. De er flinke til å finne alternative oppgaver og lar folk få prøve seg på nye områder. Jeg trives veldig godt i den nye stillingen. Jeg har fått mer ansvar, og det var bra med noe nytt, sier hun.

Spredningseffekt?

Gipling AS har nettopp kjøpt opp fem andre selskaper i nærheten. De ønsker nå å spre bedriftskulturen til de nye selskapene.

– Vi merker at det forløses noen krefter når vi kommer inn med våre verdier om åpenhet og omsorg. Det skaper trygghet, sier daglig leder Gunnar Severeide.