Hopp til innhold
Søkeord
Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

– Alderen spiller ingen rolle – det er arbeidsevnen som teller. Seniorene våre har unik arbeidserfaring og stor kontaktflate ut mot kundene våre, en kontaktflate som bare blir større med årene, sier Steinar Myhre, administrerende direktør ved Entreprenørservice.

Entreprenørservice arbeider med avanserte metoder innenfor fundamentering, boring og sprøytebetong og har stort behov for spesialkompetanse.
– Den kompetansen kan være vanskelig å få tak i. Heldigvis har vi en unik kompetanse blant de ansatte og den deler seniorene våre raust med de yngre som kommer etter. De har selv blitt opplært internt opp gjennom årene og fører fag og bedriftskultur videre i selskapet, sier Myhre.

Alder er bare et tall

Myhre forteller om Audun Stensrud og Egil Dahl. To usedvanlige spreke 70 åringer med masse pågangsmot og energi. Begge med over 40 år bak seg i selskapet.
– Audun har gjort en kjempejobb som anleggsleder i mange år og leder nå stållageret med stø hånd. Det samme gjelder Egil. Han er anleggsleder hos oss og styrer med refundamentering hvor han befarer, kalkulerer og gjennomfører jobbene. Det er mye snakk om at folk som har passert 50, ikke kan omstille seg. Tenk på de omstillingene disse to karene har vært igjennom! I dag bruker de pc like sikkert som deg og meg, sier Myhre.
Han ønsker at seniorer med helsen i behold står lenge i jobb.
– Ønsker seniorene det samme som oss, har vi felles interesser og da legger vi til rette for det. Vi har flere som Audun og Egil, kjernekarer, positive, godt humør, høy kompetanse og innsikt – og ikke minst opptatt av å overføre kompetansen sin til yngre krefter i selskapet, sier Myhre.

Etterspurt og verdsatt

Audun Stensrud kom til Entreprenørservice i 1964 som 25 åring. Han har jobbet med det meste i bedriften, pæling, spunting og staging i fundamenteringsavdelingen, var pælebas i noen år og ble senere anleggsleder.
– Da jeg var 64 toppet det seg for meg, jeg var sliten og følte at jeg hadde vært lenge nok i arbeidslivet. Jeg gikk av med AFP, men det varte bare i ti måneder. Jeg trivdes ikke med å være hjemme og var ofte innom for å se hvordan det gikk.  Det var mye å gjøre og det ble til at jeg tok i et tak når jeg var her. Det endte med at jeg fikk tilbud om å begynne på stållageret i full jobb. Det føltes godt å være etterspurt, at bedriften har bruk for kompetansen min, forteller Stensrud.

Nye utfordringer og tillit

Egil Dahl begynte et par år etter Stensrud. Å farte land og strand rundt med borerigger var hans område i mange år. Dahl opplevde en ny giv i firmaet da han var mellom 50 og 60.
– Vi hadde noen spesialmaskiner som ikke var i bruk lenger, og jeg begynte å fundere på hva de kunne brukes til. Kanskje de kunne benyttes til refundamentering av gamle bygninger, tenkte jeg og tok det opp med ledelsen. Sett i gang, var svaret. Det var en tillitserklæring. Nye utfordringer for meg og et artig og selvstendig arbeid. Et nytt og lønnsomt nisjeprodukt ble det også, forteller Dahl.
Stensrud og Dahl begynte begge som ufaglærte, de fikk opplæring av den eldre garden og ble etter hvert fagarbeidere og arbeidsledere. Stor frihet under ansvar har det alltid vært, godt sosialt miljø og samarbeid og likeverdighet mellom ingeniører, funksjonærer og arbeidsfolk.  – Vi har hatt interessante jobber og tatt utfordringene etter hvert som de har kommet, sier de to spreke 70-åringene.

  • Etablert i 1962
  • Har utviklet en rekke avanserte spesialmetoder innenfor boring og betongteknologi
  • Hovedkontor, verksted og lager på Rud i Bærum
  • 140 ansatte
  • Utfører oppdrag for en rekke entreprenørselskaper og offentlige utbyggere
  • Heleid datterselskap i Skanska Norge AS