Hopp til innhold
Søkeord
Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Lantmännen i Moss får mye skryt for sitt IA-arbeid. Fraværet ligger for øyeblikket på kun 2,9 prosent. Bedriften jobber hardt med forebygging, i tett samarbeid med en dyktig bedriftshelsetjeneste.

Lantmännen Cerealia avdeling Moss produserer havregryn og frokostblandinger. Som industribedrift har de mange operatører med statiske arbeidsoppgaver. Risikoen for slitasjeskader er derfor stor. Likevel har de et sykefravær på kun 2,9 prosent. Eller 97,1 prosent "friskvær", som de helt bevisst kaller det.

Dyktig bedriftshelsetjeneste

Idébanken møter driftsassistent Eldbjørg Stræth og tillitsvalgt Lene Jacobsen for å høre hva de legger vekt på. Noe av det første de nevner er bedriftshelsetjenesten.

 Vi har et tett samarbeid med vår dyktige bedriftshelsetjeneste, Fokus på din helse. De hjelper oss med å forebygge skader. Vi gjennomfører jevnlig en ergonomisk kartlegging av alle medarbeidere og oppgaver. Dette fører til mange enkle, men effektive tiltak, forteller Stræth og Jacobsen.

Tilrettelegging og tilbakeføring

Lantmännen er svært opptatt av å legge til rette når ansatte begynner å slite. De forteller at ansatte er flinke til å kontakte lederne når de har et problem.

 Vi har mange muligheter for å legge til rette, understreker plassjef Bent Solbakken.

Samtidig bruker bedriften mye ressurser på å holde sykefravær så korte som mulig.

 Vi har tegnet en privat helseforsikring for våre ansatte. Slik får de rask behandling, og kommer raskt tilbake i jobb, sier Stræth.

IA-avtalen ble vendepunkt

For ti år siden sleit Lantmännen med høyt fravær. I 2004 skreiv de under IA-avtale og bestemte seg for å ta tak i fraværet.

 Vi regna ut gevinstene av et lavere fravær og fant ut at vi måtte gjøre noe. IA-avtalen hjalp oss i gang. Vi laget gode planer og satte tydelige mål, forklarer plassjef Bent Solbakken.


Les om plassjef Bent Solbakkens tanker om arbeidsmiljø i menyen til høyre

Om Mølla i Moss

  • Produserer havregryn og frokostblandinger
  • 54 ansatte - lager, produksjon og biobrenselanlegg
  • 97,1 % friskvær ved siste måling