Hopp til innhold
Søkeord
Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

– BB ServiceSystem er gode til å bruke systemet, og det gagner både bedriften og de ansatte, sier Siv Aase Eggen (bildet), daglig leder ved Ytre Sunnfjord Bedriftshelsetjeneste AS.

– Systemendringen som følger med IA-avtalen, oppfølgingen og den tette dialogen handler etter min mening om å ta vare på sine ansatte. Det bidrar til at de holder seg friske og kan tjene penger, sier Eggen.

Hun mener det er bra at bedriftene tør å konfrontere de ansatte med realitetene.

– Det gjør at folk tar styringen selv. Tidligere lot man ofte ansatte bare gå sykmeldte uten å bry seg og det kunne føre til at folk endte på sosialstønad. Vi må tørre å si ifra og ikke være feige.
 
Ved BB ServiceSystem har de fleste ansatte et eierforhold til arbeidsplassen og kundene, det er folk som vil ha noe ut av arbeidslivet sitt og som liker å være sammen. Lederne vil at de ansatte skal lykkes og at folk skal ha det bra på jobben, sier Eggen.

Forankring på alle nivåer

Terje Svalheim, bedriftens kontaktperson ved NAV Arbeidslivssenter i Sogn og Fjordane, framhever den solide forankringen IA-arbeidet har både i ledelsen og blant ansatte.

– Ledelsen har jobbet systematisk over tid og har fått til holdningsendringer og atferdsendringer. Hva som har endret seg først av atferd eller holdninger, er ikke godt å si. Forholdene er små i Sogn og Fjordane, det er tett samarbeid mellom bedriftene og NAV, og det nyter alle godt av, sier Svalheim.