Dyktig kar fikk ny stilling
”Denne mannen må vi beholde, han er faglig dyktig og svært ønsket i miljøet. Hva kan vi gjøre?”, lød meldingen fra lederen til Terje Skjønneberg da helsa til Skjønneberg sviktet og han ikke kunne stå i jobben sin.
Terje Skjønneberg hadde mange år bak seg som tømrer før han begynte i Frogn kommune som vaktmester. Etter et par år ble Skjønneberg syk og operert flere ganger. Han kunne sannsynligvis ha vinket farvel til arbeidslivet for lengst – men, nei – mannen ville ikke gi seg. Det ville ikke lederen til Skjønneberg at han skulle heller, han ville gjerne beholde den dyktige karen.
Skjønneberg prøvde seg først i sin gamle jobb som vaktmester, men bedriftshelsetjenesten måtte gripe inn. – Det var altfor tungt for Terje, han var utholdende og motivert og ville så gjerne, men helsa hans tillot det ikke, forteller Wenche Korpberget, bedriftssykepleier i BHT.
Permanent tilrettelagt stilling
I samarbeid med Skjønneberg satte Korpberget i gang en prosess med å finne annet arbeid i kommunen. Han valgte til slutt å prøve seg i en bolig for psykisk utviklingshemmede ved bruk av aktiv sykmelding. Skjønneberg ble fulgt tett opp av lederen sin, og en individuell oppfølgingsplan var et nyttig verktøy for å belyse hva som ble gjort og videre framdrift. Det ble også laget en plan for attføring for å sikre Skjønnebergs videre karriere i Frogn kommune. Den tidligere vaktmesteren veksler i dag mellom to jobber. 80 prosent av tiden er han drifts- og vedlikeholdsansvarlig for kommunale boliger i Frogn, og de siste 20 prosentene tilbringer han i bo- og oppfølgingsteamet for personer med redusert boevne.
– Jeg trives med disse jobbene, i bo- og oppfølgingsteamet ser jeg etter hvordan folk har det, hjelper til med lettere oppussingsarbeider og annet forefallende arbeid, sier Skjønneberg. Det ryktes at brukerne trives godt med den rolige og stødige karen.
-
– Med god hjelp fra bedriftshelsetjenesten er jeg tilbake i arbeid, sier Terje Skjønneberg.