Hopp til innhold
Søkeord
Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Sykefraværet blant ansatte på NAV Grorud har gått ned fra i underkant av 14 prosent i 2009 til 6,5 prosent i 2010. - Det viktigste er kontinuitet i HMS-arbeidet, forteller John Markant, leder for NAV Grorud.

- Hvis jeg spør folk på kontoret om hvilke tiltak som har hatt størst effekt, har mange problemer med å svare. Det er mange små ting som har bidratt til å få ned sykefraværet. At de ansatte blir involvert, at de får være med og blir hørt, forteller John.

- Vi tuller, tøyser og ler inn i mellom slagene. Dette kombinert med at det er lov til å ta opp ting og si sine meninger gjør at trivselsfaktoren har økt betydelig, sier Ellen Gjeruldsen, vara verneombud på NAV Grorud. 

Satser på forebygging

NAV Grorud har satset på å forebygge sykefravær gjennom å involvere de ansatte, skape gode arenaer for diskusjoner og arrangere ulike sosiale aktiviteter. HMS-arbeid er også et fast tema på møter i MBA, kontormøter og ledermøter.

- Hva vi gjør når medarbeidere blir syke var den minste delen av det, sier John.

Viktig å involvere

NAV Grorud har vært gjennom et par omorganiseringer, og i disse prosessene har ansatte deltatt aktivt.

- Jeg vet ikke alt og ser ikke alt. Det er viktig å spørre. Det var kanskje en fordel for meg at når jeg begynte, så kunne jeg ingenting om hva NAV drev med. Jeg var avhengig av god kommunikasjon for å få feedback, forteller John.

Kontormøtene viktige

Kontormøtene har vært viktige for arbeidsmiljøet.

- Vi har brukt mye ressurser på å få kontormøtene til å bli en levende arena på kontoret. Her er det livlige diskusjoner og meningsutvekslinger, noe som er kjempebra. Vi har en fast agenda med HMS, sykefravær, resultater og ulike interne saker. Vi forsøker å bruke ressursene på kontoret, slik at flest mulig er med og får muligheten til å delta aktivt, forteller John.

- Det finnes mye kompetanse og vilje til å finne gode løsninger. Alle vil og har noe å bidra med, sier Ellen.

Feirer seg selv

NAV Grorud tar seg også tid til å feire seg selv når de oppnår resultater på et område de har kjempet lenge for å bli bedre på.

- Vi er flinke til å feire oss selv når vi har kjempet lenge og blir bedre. Da feirer vi med kaker og sjampanjebrus. Det skal ikke være så komplisert. Det er de små tingene i hverdagen som teller, og det er flere hverdager enn fest, sier John.