Hopp til innhold
Søkeord
Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Alder ingen hindring er omkvedet i Vindafjord kommune. Audhild Karlsen viser det i praksis. Hun er snart 63 år og jobber fortsatt som renholder. Karlsen var den første som tegnet senioravtale i fjor og har akkurat tegnet avtale for ett år til.

– Jeg liker jobben min og så lenga helsa holder, fortsetter jeg, sier Karlsen.
Hun tar ut tilretteleggingstilskuddet som fridager og med 53 prosent stilling blir det 21 fridager i året i tillegg til de lovmessige ferieukene.
– Fridagene bruker jeg til å besøke ungene mine, forteller Karlsen.
Sigrun Ørnes er leder for kommunens 42 renholderne. Siden seniorpolitikken ble vedtatt i fjor, har syv renholdere inngått senioravtale. De fleste gjør som Karlsen og tar ut fridager. Nesten alle renholderne jobber deltid, derfor er det uproblematisk å skaffe vikar. Vikarene betales av tilretteleggingstilskuddet.
– Vi praktiserer dette veldig fleksibelt, ingen må si ifra lang til i forveien for å ta ut en fridag, sier Ørnes.

Det hjelper å satse

Personalsjefen mener at seniortiltakene allerede har båret frukter. I 2008 har kommunen 23 ansatte som fyller 62 år og bare seks har gått av med AFP. Tre av de som ikke har avtale, fyller 62 senere i høst og to har for liten stillingsbrøk (under 40 prosent) til å få senioravtale.
– Satsingen på seniorer har også ringvirkninger på IA-arbeidet generelt. Bevisstheten om å tilrettelegge arbeidet er større, både fordi holdningen til eldre arbeidstakere er snudd og fordi det er flere eldre på jobben, sier Kristin Helle.