Hopp til innhold
Søkeord
Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

60 000 ledere, tillitsvalgte og verneombud har tatt kurset «Sees i morgen!». Nå lanserer NAV Arbeidslivssenter nye temakurs og oppdatert innhold.

Psykiske helseproblemer er en av hovedårsakene til sykefraværet i norske virksomheter. Mange er usikre på hvordan de skal håndtere medarbeidere med psykiske problemer. 

–  Mye av produksjonstapet, sykefraværet og de personlige lidelsene kunne vært unngått med bedre håndtering og tilrettelegging.

Det forteller Janne Ursin, seniorrådgiver i Arbeids- og velferdsdirektoratet. Hun er fagansvarlig for kurstilbudet «Sees i morgen!», som skal bidra til mer kunnskap og åpenhet om arbeid og psykisk helse. 

Janne Ursin 01

– Du lærer hvordan du kan oppdage, håndtere og forebygge psykiske vansker på arbeidsplassen. 

Janne Ursin, seniorrådgiver

Øk kompetansen din

Kursdeltakerne får kunnskap, erfaringer og konkrete grep til hvordan en kan håndtere utfordringer rundt psykiske problemer på arbeidsplassen.

– Kursene tar opp hvordan psykiske helseproblemer kan påvirke arbeidsevnen og gir kunnskap om hva som fremmer god psykisk helse. Blant annet hvorfor det å komme på jobb ofte er god medisin for de som er psykisk syke, sier Ursin.

– Du lærer hvordan du kan oppdage psykiske problemer og hvordan en snakker med og tilrettelegger for en som har det vanskelig. Dette kan være avgjørende for at den ansatte blir værende i jobb, forteller Ursin.

Det populære kurset har blitt grundig revidert. Fra og med høsten 2017 tilbys nye temakurs til virksomheter som ønsker å lære mer om arbeid og psykisk helse. Temakursene er fremdeles samlet under paraplynavnet «Sees i morgen!»

– Vi ønsker å gi ledere, tillitsvalgte og verneombud trygghet til å ta tak i psykisk helse og sette dette på dagsorden i egen virksomhet etter endt kurs, sier en engasjert Ursin.

Se filmen om «Sees i morgen kurset!»:

 

 

Kursoversikt:

 

Psykiske helseproblemer – konsekvenser og gode grep på jobb
Målgruppe: Ledere, tillitsvalgte og verneombud
Varighet: 3 timer

Psykisk helse angår oss alle! (Nytt kurs)
Målgruppe: Ansatte (kan skreddersys og gjennomføres bedriftsinternt)
Varighet: 2 timer

Snakk om det – samtalen som verktøy
Målgruppe: Ledere, tillitsvalgte og verneombud
Varighet: 3 timer

Psykiske reaksjoner ved omstilling og stress
Målgruppe: Ledere, tillitsvalgte og verneombud
Varighet: 3 timer

Problematisk bruk av rusmidler og spill i arbeidslivet (Nytt kurs)
Målgruppe: Ledere, tillitsvalgte og verneombud
Varighet: 3 timer

 

Kursene som ikke er nye, er revidert og oppdatert fra høsten 2017.

 

Meld deg på!

Alle kursene er gratis. Velg ut og meld deg på de kursene du og din virksomhet har behov for. 

Les mer og meld deg på via NAVs kursoversikt. Du kan også få mer informasjon ved å kontakte en IA-rådgiver eller arbeidsgiverlos ved NAV Arbeidslivssenter direkte. 

Hvis du har en ansatt som sliter med psykiske problemer og ønsker mer informasjon eller hjelp med en gang kan du finne mer informasjon på NAVs sider om Arbeid og psykisk helse.

 

Ses i morgen kurs2

  SE KURSOVERSIKT FOR DITT FYLKE HER  

 

  

Les mer

idebanken

Nytt temahefte om arbeid og psykiske vansker

Hvordan påvirker psykiske problemer jobben, og hvordan snakke med medarbeidere som har psykiske vansker? Idébankens nye temahefte gir nyttige råd til både ledere og tillitsvalgte.

idebanken

Arbeid kan gi bedre psykisk helse

Angst og depresjoner er blant de vanligste årsakene til sykefravær, og det som fører til flest tapte arbeidsår i Norge. Arbeidsplassens evne til å ta vare på og legge til rette for ansatte som har det vanskelig, vil påvirke i hvilken grad de klarer å stå i jobb i denne perioden. For mange med psykiske helseproblemer kan arbeid bidra til at de blir raskere friske.

idebanken

Loser arbeidsplasser til bedre psykisk helse

Møt arbeidsgiverlosen Håvard Sund. Han jobber på arbeidslivssenteret i Nordland, der han bistår ledere som trenger litt ekstra veiledning om psykisk helse. Her forteller han litt om jobben sin, og kommer med gode tips om hvordan man kan takle psykiske utfordringer på jobben.