Hopp til innhold
Søkeord
Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Enkle tiltak som kan gi store utslag.

Den gode følelsen av å ta en fortjent ferie er en av mange helsefremmende sider ved arbeidslivet. Nyt følelsen og ferien med god samvittighet! Hvis du i tillegg ønsker å dele litt glede så har Idébanken følgende råd til deg:

  • Ta deg tid til å være raus under innspurten til ferien. Fortell Per at du setter pris på å ha ham som kollega. Fortell Kari at du ble imponert over hvordan hun møtte og løste utfordringen som dukket opp i møte. Å bli sett og hørt styrker selvfølelsen, og gode relasjoner skaper trygghet og godt arbeidsmiljø. Konkrete komplimenter er ofte bedre en generelle. Og hvis du mottar et kompliment så ikke avvis det. Det beste svaret er alltid; takk! Da anerkjenner du også den som gir komplimentet.
  • Ikke glem de som er sykemeldt. Vi vet at kontakt med arbeidsplassen har betydning for hvor raskt den sykmeldte kommer tilbake i jobb. Å få en hilsen med beskjed om at man er savnet og ønsket fra en kollega eller leder betyr mye. Spesielt hvis man har vært borte en stund. For å kunne tilrettelegge individuelt, er det ikke naturlig i det moderne arbeidslivet at sykefravær er en helt lukket privatsak. Og sykmeldte selv ønsker oftest at leder skal bry seg.

 

Idébanken har hatt eventyrlig vekst denne våren. Det er en rekordøkning i antallet som følger oss på nyhetsbrev, leser sakene og bruker verktøyene våre. Mye av denne veksten kan vi takke dere som deler sakene våre og liker oss på Idébankens facebookside. Fortsett med det. Vi benytter anledningen til å ønske alle nye og gamle lesere god sommer med Idébanken-klassikeren Vafler og saft AS.

 

Les mer

idebanken

Slik gir tilhørighet lavt sykefravær

Lokalpatriotisme på fotballbanen, kunnskapsglede og freske fraspark. Det er noen av ingrediensene når Synnøve Finden AS kutter i sykefraværet.