Hopp til innhold
Nettstedsøk
Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Nytt verktøy gir deg samtaletrening med ulike typer medarbeidere om vanlige utfordringer i arbeidslivet.

Gjennom samtalesimulering utforsker du hvordan det du sier og gjør påvirker samtalen. Treningen har til formål å gjøre deg tryggere på hvordan du kan ta tak når noe ikke fungerer, mer bevisst på hvorfor du ikke bør utsette slike samtaler og klar over hva som er ditt ansvar og handlingsrom som leder. 

I simuleringen finner du realistiske samtaler med ulike medarbeidertyper, utformet med utgangspunkt i personlighetspsykologi. Sentrale temaer som berøres er samarbeid, ledelse, adferd, faglig kvalitet, endring og helsemessige utfordringer. 

Verktøyet er utviklet av Difi for ledere i staten, men er relevant for og kan benyttes fritt av ledere i alle sektorer. 

LES MER OG BRUK VERKTØYET PÅ Difi.no

 

Introduksjonsvideo til Den vanskelige samtalen:

 

Les mer

Konflikthåndtering

Konflikter er et gode når de håndteres godt

Konflikter er i seg selv verken et gode eller et onde. De kan ha både positive og negative sider. Konflikter avdekker og tydeliggjør viktige temaer. Håndtert på riktig måte kan konflikter være en kilde til utvikling, læring og tettere relasjoner.

Kartlegging av arbeidsmiljøet er første steg på veien til et godt arbeidsmiljø

Kartlegging av arbeidsmiljø

Kartlegging som er godt planlagt og gjennomført, kan bidra til en felles forståelse av arbeidsmiljøet. Dette letter oppstarten i et sykefraværs- og HMS-arbeid. Se ikke bare etter negative faktorer, se også etter positive nærværsfaktorer og bygg videre på dem.

Den viktige samtalen3

Dialog om fråvær og nærvær kan gi stor effekt

Samtalen er ein viktig reiskap for leiarar. Når ein medarbeidar har blitt sjukmeldt, eller står i fare for å bli det, er ein samtale med leiar både klokt og nødvendig. I tillegg til sjukefråvær kan samtaler med fordel også dreie seg om utvikling og auka nærvær.