Hopp til innhold
Nettstedsøk
Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mange institusjoner innen helse og omsorg sliter med et høyt sykefravær. Nordre Aasen bo- og habiliteringssenter i Oslo er et unntak.

Her har de, til tross for krevende oppgaver, klart å holde et stabilt lavt sykefravær. Hvilke grep har de gjort for å få til dette?

Idébankens filmteam har fulgt og intervjuet de ansatte på Nordre Aasen bo- og habiliteringssenter, som har funnet frem til tre faktorer som mener holder sykefraværet nede og trivselen oppe.

SE FILMEN HER

 

Last ned filmen 

Last ned filmen (tekstet versjon)

(NB: Lenkene leder til en egen side for nedlasting. Der klikker du på "Download" oppe i høyre hjørne, og så på "Direct download")

Les mer

– Vi kjenner hver familie og engasjerer oss emosjonelt i hver enkelt. Vi blir profesjonell uprofesjonell midt oppe i det hele, forteller Joar Løland og Christina Kleppe.

Fem grunner til et lavt sykefravær på Nordre Aasen

28. november 2013

Mange institusjoner sliter med et høyt sykefravær. Slik er det ikke på Nordre Aasen bo- og habiliteringssenter. To ledere og ett hundre og åtti ansatte skaper en arbeidsplass som mange kan lære og bli inspirert av.

Sykefraværsarbeid

Sykefravær krever tett oppfølging

IA-avtalen har gjort mange virksomheter gode på tilrettelegging og oppfølging av sykefravær. Kontakten med sykmeldte blir prioritert. Engasjerte ledere og godt samarbeid holder trykket oppe. Da kommer resultatene.