Hopp til innhold
Nettstedsøk
Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Etter 25 år som kokk ved Skyrud Demenssenter i Kongsvinger, sa armene til Ragnhild Nordermoen stopp. Mange omdreininger med håndkraft i store kjeler endte med tennisalbue og sykmelding. En elektrisk kjempevisp ble skaffet med tilretteleggingstilskudd, og Nordermoen berget armene.

– Det er blitt mange repeterende og statiske bevegelser for armene mine opp gjennom årene. Som kokk kan du ikke unngå å røre i maten, sier Ragnhild Nordermoen. – Men nå er det slutt på den tunge belastningen! Hun peker opp i taket og viser fram en elektrisk kjempevisp som er montert på en skinne i taket. Med en fleksibel slange drar Nordermoen vispen dit hun vil ha den og trykker på knappen. – Det er som natt og dag, dette er et supert hjelpemiddel for en kokk som har tenkt å stå lenge i arbeid!

NAV raskt på pletten

Nordermoen gikk selv i spissen for å finne et rørehjelpemiddel som kunne avlaste armene. En lang stund så det mørkt ut, ingen hadde sett eller hørt om redskapet hun jaktet på. Til slutt fant hun løsningen, og NAV var raskt på pletten med tilretteleggingstilskudd.
– NAV dekket både innkjøp og montering, forteller Reidun Thøger-Andresen og Ann Kristin Thomassen, henholdsvis institusjonssjef og stedfortreder ved N.K.S. Skyryd Demenssenter. Det siste året har kjøkkenet blitt modernisert og det er installert matheis som avlaster tunge løft og mange skritt mellom etasjene. På gulvet foran komfyr og benker hvor personalet står mye, ligger det avlastningsmatter. Kjøkkenet er lyst og luftig.
– Jeg kan ikke klage nå, sier kokken, – for oppussing og modernisering har jeg for det meste fått bestemme selv!

Tilskudd fra NAV til vikarer

På Skyrud Demenssenter jobber det nesten bare kvinner, de fleste er mellom 50 og 60 år. Det er tungt arbeid, selv om demenspasientene ikke er fysisk pleietrengende. Sykehjemmet har jobbet aktivt med sykefravær i mange år, også før det ble IA-virksomhet. Sykefraværet varierer mellom åtte og tolv prosent, om lag åtte i første kvartal i år.
– Vi har lite å gå på og de ansatte må yte maks når de er på jobben. Når ansatte er syke, må vi ha vikar. Med ansatte på delvis sykmelding får vi tilretteleggingstilskudd fra NAV til vikarutgiftene. Det gjør at ansatte raskt begynner med aktiv eller gradert sykmelding og at nærværet kommer i fokus. De får prøve seg i arbeid og er trygge på at vikaren er der sammen med dem og kan ta oppgavene de ikke klarer ennå. Vi har fast kontaktperson på NAV Arbeidslivssenter, han kjenner arbeidsplassen vår godt, og er der når vi trenger bistand, sier Thomassen.

Godt arbeidsmiljø

Skyrud Demenssenter har tre ryggombud med ansvar for hver sine områder og de holder jevnlig kurs i arbeidsstillinger. De ansatte får tilskudd til organisert trening og får rabatt i svømmehallen. Lederne legger vekt på å jobbe forebyggende og samtidig ha en systematisk, synlig og tydelig praksis i oppfølgingen av sykmeldte.
– Vi er opptatt av å ta vare på medarbeiderne våre og vi må tenke langsiktig, for folk med demenskompetanse vokser ikke på trær. Miljøet er lite, folk kjenner hverandre og har omsorg for hverandre. Medarbeidere som kommer på jobb med aktiv eller gradert sykmelding, blir møtt på en positiv måte. Åpenhet i forkant og informasjon på avdelingen om situasjonen til den sykmeldte, har vi god erfaring med, sier Thøger-Andresen og Thomassen. Og legger til:
– Folk trives, de er stolte av arbeidsplassen sin og føler seg verdsatt – det viste arbeidsmiljøundersøkelsen i fjor.