Hopp til innhold
Nettstedsøk
Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Med enkle virkemidler kan din virksomhet redusere sykefraværet blant gravide medarbeidere. Se filmen om hvordan de gjorde det på Akershus Universitetssykehus.

Tiltakene er enkle og fungerer i alle bransjer.  Stikkord hos dem som har lykkes er tidlig planlegging, trekantsamtaler, individuell oppfølgingsplan og god dialog mellom alle parter.

Hvordan følges gravide medarbeidere opp i din virksomhet? Se filmen, og få inspirasjon! 
 

Se filmen over eller på Youtube


Vil du bruke filmen i møte, på kurs eller konferanse?

Last ned filmen og bruk den fritt

 (NB: Lenken leder til en egen side for nedlasting. Der klikker du på "Download" oppe i høyre hjørne, og så på "Direct download")


Spør en jordmor

Ny tjeneste fra Idébanken

På Idébankens facebookside Gravid medarbeider kan gravide ansatte og deres ledere spørre meget kompetente jordmødre om arbeid og graviditet. I tillegg finner både den gravide og arbeidsgiver mye relevant informasjon om hvordan man bør håndtere graviditet på arbeidsplassen. 

 

Besøk gravid medarbeider på Facebook her

Les mer

Gravid medarbeider

God tilrettelegging holder gravide lenger i jobb

En rekke prosjekter viser at god tilrettelegging for gravide reduserer sykefraværet. Med små justeringer kan mange gravide kvinner fortsatt være i jobb. Det handler mye om å unngå unødvendige engstelser. Dette gjelder også lederne.

Gravid medarbeider

Overraskende lett å unngå at gravide blir sykmeldt

10. oktober 2014

Fraværet blant gravide er i hovedsak knyttet til manglende tilrettelegging, ikke til sykdom og plager i svangerskapet. Nøkkelen til lavere fravær ligger derfor på jobben, ikke på legekontoret. Og slik går du frem…

God tilrettelegging gjør at Anne Aarhus Aalborg og Marianne P. Krogsgård går på jobb langt ut i svangerskapet.

Enkelt å få ned sykefraværet blant gravide

8. januar 2015

Med prosjektet ”Gravid i jobb ☺” har Akershus Universitetssykehus (Ahus) drastisk redusert sykefraværet blant gravide. En tydelig gravidepolitikk har på kort tid gitt sykehuset mer fornøyde medarbeidere, mindre turnover og 11,5 millioner sparte kroner.