Hopp til innhold
Nettstedsøk
Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Nytt og moderne produksjonsutstyr og en sunn bedriftskultur bygget opp gjennom mange år, ga IA-arbeidet ved fiskeforedlingsbedriften SinkaBerg-Hansen en flying start. Sykefraværet ligger i dag på 4,5 prosent i snitt i hele virksomheten.

 

Skiftordningen ble innført for å utnytte produksjonsutstyret bedre. I utgangspunktet var det to skift, fra 06-12.30 og fra 12.30-19.
 
– I tillegg har vi innført et mellomskift som går fra 8-16. På mellomskiftet jobber tre-fire ansatte, det varierer hele tiden med de ansattes behov. Er det vanskelig å gå i skift i perioder, ordner vi det på sparket, sier Frode Lauritzen, personalleder hos SinkaBerg-Hansen. SinkaBerg-Hansen deltar i studie om sekstimersdagen.

God dialog mellom ansatte og ledelse

Ledelsen og verneombudet forteller om godt samhold, om liten avstand mellom ledelse og ansatte og lite byråkrati. Det er lett å be om plass på mellomskiftet eller annen tilrettelegging hvis man føler noe er spesielt belastende eller det butter av private årsaker.

– Vi forsøker å tilrettelegge i forkant og vi ønsker å strekke oss langt i å finne andre arbeidsoppgaver. En av de ansatte ved oppdrettsavdelingen ble ryggoperert og etter ett års sykmelding var det problematisk for ham å arbeide i produksjonen. I en overgangsfase var løsningen oppgaver av mer administrativ art, sier Lauritzen. Han nikker mot Finn Sinkaberg, gründer og daglig leder og fortsetter:

– Det er Finn som har bygget opp bedriften. Han har også lagt grunnlaget for den sunne bedriftskulturen vi har nå.

– Jeg er alltid åpen for en dialog, selv om jeg ikke alltid er enig, humrer Finn Sinkaberg.