Hopp til innhold
Nettstedsøk
Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Gevinstene ved å ansette de som står utenfor arbeidslivet er mange. For Snorre Data har dette blitt en foretrukket måte å rekruttere på. Se filmen her!

Siden 2003 har Snorre Data på Lillestrøm hatt 60 personer inne på arbeidspraksis. Seks av dem har fått fast jobb. I tillegg har bedriften hjulpet de andre til å få arbeid andre steder. 

KLIKK HER FOR Å SE FILMEN

 

Last ned tekstet versjon av filmen her

(Lenkene leder til en egen side for nedlasting. Der klikker du på "Download" oppe i høyre hjørne, og så på "Direct download")

Se også Idébankens kanal på YouTube

Les mer

Inkludering

Inkludering i arbeidslivet løyser store samfunnsproblem

Norske verksemder har eit stort behov for arbeidskraft. Samtidig står ei stor gruppe blant oss utanfor arbeidsmarknaden, sjølv om dei ønskjer seg inn. Delmål 2 i IA-avtalen er å gi plass til fleire av dei som ikkje tar del i norsk arbeidsliv. Det er viktig både for dei som står utanfor, for verksemdene og for samfunnet.

Film om jobbintervjuet fra NAV Arbeidslivssenter Nordland.

Jobbintervjuet

Hvilke egenskaper ser vi etter når vi rekrutterer? Hva er det som styrer valgene våre? NAV Arbeidslivssenter i Nordland har laget en tankevekkende film om jobbintervjuet.

Ta sjansen - Stange - Foto - Tuva Kleven

Speed-dating med jobb for øyet

13. mai 2015

På arrangementet Ta sjansen møtes arbeidsgivere og langtidsledige i Hedmark ansikt til ansikt med jobb for øyet. Nå skal tiltaket spres ut til flere steder i landet.

– Jeg har alltid ønsket å bruke NAV som en rekrutteringskanal. De sitter på mye kompetanse på rekruttering og har kjennskapen til de enkelte kandidatene, sier Omar.

Bruker NAV som rekrutteringskanal

13. mai 2015

Vardia Forsikring hadde lenge ønsket et mer fruktbart rekrutteringssamarbeid med NAV. Med arrangementet Ta sjansen åpnet muligheten seg. Nå jobber de tett med NAV om flere rekrutteringsarenaer.

Anne Cathrine Elde, NAV Arbeidslivssenter i Oslo

NAV og arbeidsgivere tetter hull i CV-en

19. februar 2015

Nylig arrangerte NAV «speed-dating» med 34 arbeidsgivere i Oslo og Akershus. Veiledere på NAV-kontor stilte med CV-er fra arbeidssøkere som passet bedriftenes stillingsbeskrivelser. Det ga full klaff.

Nina Olofsson, Skanska

Skanska inkluderer langtidsledige i unikt byggeprosjekt

28. januar 2015

Mellom femti og åtti praksisplasser for langtidsledige. Det var kravet boligbyggelaget Örebro Bostäder stilte til de som skulle fornye bydelen Vivalla. Entreprenørbedriften Skanska tok utfordringen. Og lykkes.